În sfârșit am fost ales! Prima oară în viață… să dau date la statistică…

Chiar nu am avut timp să mai bat la taste. Am avut niște zile groaznice și mă așteaptă altele mai rele. Că așa cum vă spuneam în câteva posturi businessul nu mai merge.  Sau merge mai rău.

Dar problema care m-a consumat cel mai mult în ultimele zile a fost STATISTICA! Să vă explic.

Există o adunătură de vreo 20 de oameni care nu fac altceva decât să adune date despre firmele din oraș. Dar nu au nici o treabă că suntem în secolul XXI. Calculatoare, internet chestii din astea moderne. Nu. Datele la statictică le transmiți pe fax! Adică eu le scriu pe o hârtie le trimit pe fax și acolo o femeie transcrie toate datele într-un calculator. WTF!

Deci.Mi-am schimbat contabila luna asta. Că am luat o amendă pentru că nu făcuse niște acte cum trebuie. Noua contabilă nu avea nici o idee despre faptul că sunt fericitul care trebuie să dea informații în fiecare lună. Și am primit un telefon de la o doamnă isterică care mă amenința cu o amendă de 2500  de lei (noi) pentru că nu am trimis datele la statistică.

Adică cifra de afaceri, numărul de angajați, inventar, mijloace fixe, etc.. OK. Ca să rezolvăm problema am rugat-o pe d-na respectivă să îmi dea o adresă de mail ca să îi trimit datele. Nu avea. Adresa personală. Nu au internet! Deci toate datele se transmit telefonic sau prin fax. Puteți să înțelegeți ceva? Că eu sunt total depășit de situație. Of course că am sunat-o pe contabilă să stea ea la telefon cu doamna de la Statistică.

Deci nu se putea face chestia asta pe un site unde să te loghezi și să introduci datele de care aveau nevoie? Și să nu mai existe 20 de oameni care citesc datele de pe faxuri și le scriu în calculator.

Bineînțeles că am vrut OUT. Da nu se poate. După ce am fost ”selecționat” trebuie să stau in the game tot anul. Nu se poate ieși.  Eu și încă 800 de firme. Anu ăsta…

0 comentarii la „În sfârșit am fost ales! Prima oară în viață… să dau date la statistică…”

  1. Pingback: Fă, Românico, zău dacă te merităm… « Picătura chinezească

  2. Pingback: Gaben.ro

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.