Ba taranilor! N-are nimeni grija voastra…

Așa cum sunteți obișnuiți statul român n-are grija nimănui! Dar chiar a nimănui. Nici măcar a țăranilor. Care se trezesc la spartul târgului fără nici un ban din subvențiile promise cu surle și trâmbițe de reprezentanții guvernului. Cine e de vină? Normal că tăranii, nu?

Pe scurt. Tăranii declară la începutul sezonului suprafețele care vor fi însămânțate și tipul de cultură. După care Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura le calculează banii pe care urmează să îi primească de la UE!  Numai că surpriză. Când să primească banii primesc amenzi. Că doar trăiesc în România. Că din satelit nu se văd culturile raportate de țărani. Unii fac contestație și scapă de amendă. Dar subvențiile canci! Și mai aveți pretenția să facă bieții oameni agricultură. Rahat cu apă rece. În loc să primim 440 de milioane de euro de la UE primim sula-n brațe. Pentru că de teledetecție s-a ocupat un SRL de România căruia nu-i pasă dacă proștii ăia care își rup spinările de dimineața până noaptea pentru niște hâroși de bani. Și care SRL ridică din umeri, pentru că ei și-au luat banii.

În primul rând confuzia se datorează lipsei totale de planuri cadrastale. Care vor fi gata abia în 2020. Vă dați seama că suntem niște frunze în vânt? Nu avem nici măcar o instituție pe care să ne putem baza. Păi nu era normal, știind faptul că parcelele țăranilor nu sunt incluse în nici un fel de plan cadrastal, să se deștepte vreun cretin din Ministerul Agriculturii și să ceară o derogare de la teledetecția prin satelit până se rezolvau problemele? Sau chiar și după ce buba s-a spart să apară un deștept care să descurce lucrurile în așa fel încât oamenii aceia să fie plătiți pentru munca lor.

NU! Voi mai și dați o amendă prostului care muncește! Că așa știți voi să rezolvați problemele! Cu amenzi!

35.560 de proști au lucrat degeaba! Pentru că nimănui nu-i pasă! Doar salariul merge! Nu contează că un teren a fost confundat de SRL-ul minune cu altul. Păi de ce nu plătește SRL-ul atunci? Sau de ce nu plătesc angajații care nu și-au mișcat cururile grase pe teren să verifice situația din timp?

Un articol pe aceeași temă aici

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.