nu dau bani pentru copaci. update

Prima parte e aici. Atunci vă spuneam că ar fi mai bine să ne coalizăm pentru propunerea unei legi care să oblige la reîmpădurirea suprafețelor defrișate. N-are rost.

Există o lege.

 

Suprafețele de pădure defrișate necontrolat și  ilegal, începând din 1990, trebuie să fie replantate cu puieți în termen de doi ani de la tăiere. Obligația revine proprietarilor, conform OUG nr.139/2005, dar care a intrat în vigoare abia la începutul anului 2007. Conform actului normativ, în situația în care un proprietar nu face lucrări de reîmpădurire este pasibil de amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 lei. Foarte mulți refuză să plătească cheltuielile de reîmpădurire, pe motiv că nu sunt rentabile. Deci obligația revine Regiei Naționale a Pădurilor, care va face acest lucru cu  fonduri de la bugetul de stat.

Avem o lege care nu se aplică. Pentru că cei care verifică sunt exact aceiași care ar trebui să facă și reâmpădurirea. Adică regiile silvice.

În rest…

Bisericile care au primit prin retrocedare mii de hectare de pădure și care vând lemn cu nemiluita sunt greu de obligat să cheltuiască niște bani în primul rând că evidențele lor contabile nu sunt supuse nici unui fel de control și pantru că nu e bine să te iei de Biserică pentru că o dată la 4 ani sunt alegeri si e bine să ai aliați în toate satele unde nu ajung candidații…

Iar Composesoratele (adică asociatiile celor care au fost reîmproprietăriți cu suprafețe acoperite de păduri) sunt foarte greu de verificat din cauză că sunt sute de proprietari și fiecare are varianta lui. Majoritatea se plâng că lemnul a fost exploatat ilegal. Adică au fost furați! Păi nu erați obligați să vă angajați oameni de specialitate (pădurari privați) care să vegheze ca nu cumva cineva vă fură lemnul?

Deci. No chance! 

Ne mai gândim. Găsim noi o soluție.

Da eu chiar nu am de gând să plătesc și pentru asta!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.