#PrinSibiulMeu

O piatră spune povești. Da, o piatră oarecare, spune povești. Ca un disc de patefon pe care anii au înregistrat, amovibil, povești.

Povești despre mângâierea desculță și  caldă a primilor pași de copil și despre apăsarea dureroasă a cizmei de soldat. Despre acreala  vinului vărsat de petrecăreți și despre gustul sărat al sângelui. Despre iubiri consumate în taină și despre amoruri arzânde,  despre mercenari curajoși și lași, trădători.

Despre râs,

despre ură,

despre viață… și moarte

Povești… O piatră. Și cealaltă. Și următoarea… și următoarea… Toate! Un cor de șoapte timide care, brutal te inundă și te obligă, plăcut, să le asculți! Să afli povești și secrete. Să înveți, să judeci și să acuzi. Să ierți și să înțelegi! Să cunoști! Să știi! Pentru că eu, trecător, muritor, am simpla menire să știu… Voi, cei care ați râs, ați plâns, ați luptat și ați iubit, nemuritori,  ne-ați lăsat un singur, simplu, lucru de făcut. SĂ ȘTIM!

Cu respect, copleșit, m-am oprit să ascult: Poveștile Sibiului Meu. Al Meu! Nu al Vostru și nu al LOR! Al Meu! Pentru că voi, dragilor, doar îl păstrați. Îl păstrați pentru mine, pentru el, pentru ea… Pentru cei care ne doream  ca poveștile acestea să existe! Dureros de mult, chinuitor, speram ca poveștile să ne aștepte, nerăbdătoare, aici!  Și ele, poveștile, ne-au așteptat, ne-au obligat să știm și apoi ne-au părăsit dureros pentru alt trecător… Ca niște  ibovnice parșive și  narcisiste, ne-au abandonat brutal pentru celălalt neștiutor. Dar pentru că ele, poveștile,  erau obligate să facă asta, am suferit,  ne-am resemnat și am plecat. Am plecat. Iubindu-le, în taină… am plecat. Indignați, bucuroși și geloși pe ceilalți care nu știu. Și care vor ajunge să știe…

Dar pentru că ele, poveștile, au rămas acolo, pentru că și voi trebuie să știți:

VĂ BLESTEM!

MERGEȚI ȘI LE ASCULTAȚI!

VĂ ROG ȘI VĂ CONJUR! VĂ OBLIG!

MERGEȚI ȘI LE ASCULTAȚI! 

Mergeți #prinSibiulMeu!

 

 

 

 

 

 #prinSibiulmeu este un proiect organizat de Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. Alaturi de aceste institutii, parteneri mai sunt Hotelul LevoslavPrintcenter siAutonom. Mulțumim pentru sprijin restaurantului Hermania, Atrium Classic CafeVintage PubSupporter Sports Pub & GrillOldies PubCNM Astra și Muzeului Național Brukenthal.

 

 

7 comentarii la „#PrinSibiulMeu”

  1. Pingback: Sibiul meu, amintirile mele « Nebuloasa

  2. Pingback: Autonom Rent A Car Blog » Cu bloggerii #prinSibiulmeu

  3. Pingback: Denisa Bârgău [nevastă de Coşmar] » Un weekend în Sibiu: #prinSibiumeul

  4. Pingback: Vă mulțumesc! » Gaben.ro

  5. Pingback: Bloggerul este chemat la evenimente sa munceasca! | TVdece

  6. Pingback: Fits 2012 – prima noastră zi. | Gaben.ro

  7. Pingback: Gaben.ro | Prin sibiul meu… sau #prinsibiulmeu

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.