Orașe învrăjbite

poze e de aici

Voi ați observat că există (nu cred că e o chestie românească) o ură între orașele apropiate? Când eram copii cetățenii din Borșa și Vișeu își rupeau capetele cu fiecare ocazie. Nu vă mai povestesc ce era la meciurile de fotbal și cum ajungeau câte 20 de nebuni la urgență cu capetele sparte. Nu vă mai povestesc că nu am timp, nu că nu mi-aș dori. Că-mi doresc. Așa cum îmi doream aspiratorul ăsta. Pe care mi l-am luat btw, da încă e pe drum. Cred că-l livrează cu o caleașcă trasă de melci… Uite, asta ar fi o idee faină de făcut. Oh… m-am îndepărtat de la subiect.

Așa. Orașe învecinate care se dusmănesc de moarte. Știți și voi exemple să nu ne lungim.

Acum m-am mutat în Baia Mare și bineînțeles că cetățenii din urbea nostră (m-am adaptat la mediu și aparțin) se urăsc visceral cu cetățenii din Satu Mare. Nu știu de ce, nu-i treaba mea, am chestii mai bune de făcut.

Există și un fel de competiție, care ce face, ce investitori vin în zonă, unde sunt fete mai faine, cine fuge mai repede, cine rezistă la mai mulți pumni în meclă, cine bea mai mult, cine are drumuri mai frumoase și cine pleacă mai repede din țară. Din astea.

Nu prea cunosc clasamentele și sunt prea ocupat ca să mai caut, dar până ieri Baia Mare conducea detașat la un singur domeniu. La caii care sunt parcați în bloc pe balcon. Până ieri.

Pentru că ieri, niște cetățeni din Satu Mare au reușit să ne egaleze. Sunt foarte curios ce o să mai urmeze.

Încet și sigur războiul ăsta ne distruge pe toți…

5 comentarii la „Orașe învrăjbite”

  1. Referitor la filmulețul din Satu Mare, omul spune că vroia să facă un cadou….poate era mai simplu să cumpere şi să monteze nişte becuri pe casa scării, dar cu aşa ceva nu ajungi în ziar ( resp pe net)

  2. Cu această ocazie, rivalitatea intre baimareni si satmareni a depasit cu scor de baschet celebra rivalitate dintre braileni si galateni.

  3. Legenda spune ca și pe balconul unui apartament de la etajul 2 sau 3 al “blocului NATO” din Oradea sălășluia un căluț. Tăt ceva indieni mioritici

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.