Ce se intampla cu corpul tau dupa ce te lasi de internet.

20 minute de când ai intrat ultima oară pe net.

Tensiunea, temperatura corpului și pulsul scad la un nivel normal.

Doar că îi observi pe toți tâmpiții care stau cu nasul în telefoane toată ziua. Când afară e soare. Sau plouă atât de frumos. Bacovian. Sau ninge ca-n povești…

Aproape că-ți vine să iei telefonul să intri  pe facebook ca să scrii despre asta…

După 24 de ore

Cel mai greu e a doua zi, dimineața când stai pe toaletă. Ți-ai luat o revistă cu tine, dar e prea mare și cumva incomod de citit. Plus că nici lumina din baie nu-i foarte potrivită… Partea bună e că stai la baie doar 3 minute. Las că de mâine o să dormi mai mult cu 10 minute.

Șansele să faci hemoroizi scad dramatic.

Cafeaua e mai amară și mai plictisitoare ca niciodată. Te uiți pe geam. Ce altceva ai putea să faci? Respiri adânc și zâmbești la gândul că proștii care stau pe net nu știu cât de frumoase sunt diminețile. Bei cafeaua din două înghițituri și te gândești că o să mai adaugi 10 minute la programul de somn.

După 48 de ore

În a doua zi, după ce te-ai lăsat de net, s-ar putea să te simți bolnav. O să simți că ți s-a luat ceva, pe nedrept. Ceva ce-ți provoca plăcere. Și de care erai dependent. Așa că o să fii cu nervii la pământ! Cel mai simplu ar fi să-i avertizezi pe toți colegii tăi. dar mai ales pe șefi, că te-ai lăsat de net. Asta ca să nu cumva să te pună să faci ceva care ți-ar putea face rău. Să intri pe net, de exemplu.

În pauză, ieși puțin cu colegii, pe terasă, doar ca să vezi ce mai e pe net. O să regreți imediat. Dobitocii stau cu nasu-n telefon tot timpul și fac glume gen: ”ai văzut clipul ala cu câinele care vomită” . Și bineînțeles că se trezește câte un deștept să-i răspundă: ”l-am șheruit aseară la 11. E vechi…”

Creierul tău se adaptează încet situației, începi să-ți aduci aminte bancuri vechi. Și niște sfaturi pe care ți le dădea bunicul tău când erai mic.

În primele 72  de ore, cel mai mult o să-ți lipsească gesturile sociale. Adică, până acum, când erai singur într-un loc cu mai mulți cetățeni, scoteai telefonul și butonai la el. Era mai simplu decât să te uiți pe pereți. Acum nu mai poți. Sau când erai cu prietena ta, îi arătai ei filmulețe fani cu pisici. Nici asta nu mai poți. Nu mai poți nici să-i scrii prietenei tale din 30 în 30 de minute cât de proastă e colega voastră de la marketing. Aia care se culcă cu directorul general. Crezi, nu ești sigur…

Nu te mai doare mâna stângă și mai ales, nu mai ai tendița să dai pinchandzum pe ecranul desktopului de la birou.

În a 4-a zi, ca să nu cumva să te apuci din nou de net, anunți pe toată lumea că ai 5 zile de când te-ai lăsat. Că dacă nu spui la nimeni, toată suferința asta nu are nici un rost. Nu? Bineînțeles o să o faci ca și cum ar fi ceva supercul. Ceva ce numai tu poți. Știi sigur că, măcar de rușine o să mai reziști o zi…

Acum devine mai ciudat. O să visezi că stăteai pe net! Și o să te trezești cu un sentiment imens de vinovăție. Și cu o dorință imensă să intri pe net. Te abții, încerci să te culci înapoi. Nu o să reușești. Și cu cât o să te chinui mai mult o să îți dai seama că oboseala e tot mai puternică. Și asta nu face decât să te gândești cum ai putea găsi ceva de citit pe net, care te-ar ajuta să dormi.

Șansele să stai toată noaptea, fleandura, pe facebook scad imediat spre zero. Pui mâna pe o carte, adormi în 10 minute. Sănătate curată.

 

Vine și primul weekend, de când te-ai lăsat de net. Ai vrea să ieși cu colegii. Poate într-un bar unde nu este wi-fi. Eh, sanchi, toți au 4G. Vorbești cu ei că ai vrea să stați la povești. Nu pe net. Ei îți promit să o să se abțină de dragul tău. Stați ca fraierii la masă, nimeni nu zice nimic, toți se joacă cu paharele și sticlele de bere. Constați că nu ești atât de deștept și nici atât de interesant pe cât credeai. Și nici nu ai întotdeauna dreptate . Partea bună e că nu te-ai certat cu nimeni de 5 zile. Chestie care, pe facebook se întâmpla o dată la 2 ore. Bine, oricum, cei care stau pe facebook îs niște ratați, care nu au o viață.

Șansele să faci infarct, certându-te cu niște cretini, scad. Adică sunt la fel de mari ca ale unui cetățean normal.

 

Ultima fază e când realizezi că netul îți face rău. Și le face rău și prietenilor tăi. Încerci să-i convingi să se lase și ei. Că nu e bine. Le dai reviste cu studii despre cât de nociv e statul pe net și cum le afectează viața socială.

Te duci și-ți cumperi un ziar. Ca să aflii ce s-a mai întâmplat pe planetă.

Felicitări! Acum poți să spui că te-ai lăsat de net! Pese 15 ani o să fii aproape ca un om normal.

 

4 comentarii la „Ce se intampla cu corpul tau dupa ce te lasi de internet.”

  1. Sau poti sa-ti aloci o pertioada de timp, in care sa stai pe net.Abuzul,in general, dauneaza grav sanatatii.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.