Stați că v-arăt eu Chici-Chan!

Listă de semnăturiM-am gândit că dacă tot e democrație și 3.000.000 (Milioane!!!) de cetățeni ne obligă să ne căsătorim cum vor ei, am putea și noi să-i obligăm să plătească cum/ce  vrem noi. Nu?

Așa că, am făcut acestă listă, voi o semnați, strângem 3.000.001 semnături și gata. aia e! Am scăpat de banii de dat la biserică.

Plus că o să le dăm un rost în viață, în fond și la urma urmei, ei ar face treaba asta bucuroși. Nu?

 

 

7 comentarii la „Stați că v-arăt eu Chici-Chan!”

 1. Nu e vorba de BOR, si nu te obliga nimeni sa te casatoresti. Dimpotriva, lucrurile in tarile din vest merg in felul urmator: statul ii obliga pe cei din biserici sa oficieze casatorii intre gay (chiar in biserici). Asta e o aberatie din moment ce biserica se bazeaza pe ce scrie in Biblie, unde aceste lucruri sunt condamnate. Acum, 3 milioane de romani incearca sa fie cu un pas inainte si sa opreasca acest flux al lucrurilor dictat de UE. Si la faza cu cotizatiile la biserici, sunt de acord ca bisericile sa se autosustina financiar din donatiile membrilor. Daca nu, sa se inchida. Aceste aspecte sunt chestiuni diferite. Parca blogul era un pamflet dar vad ca trateaza chestii tot mai serioase.

  1. Serif:
   1. Preotii sunt obligati sa oficieze casatorii pentru ca, primind salar, lunar, de la stat, sunt asimilati functionarilor publici. Nu in romania. In tarile normale. Unde btw nu platesti popa la nunta/botez/inmormantare.
   2. E un pamflet. Tu il iei prea in serios.

 2. Mie unu nu mi se pare normal sa ai cea mai buna scuza la indemana sa nu te insori ( nu ne lasa STATU si BISERICA ) si sa te lupti ca sa poti. Daca ar fi dupa mine, as lasa numai persoanele LGBT sa se casatoreasca, sa ma fi lasat pe mine in pace. Da no, prea tarziu… Asta ca gluma…
  Mi se pare ciudat sa pui intr-o lege ( fie ea si fundamentala 😀 ) definitia unui cuvant. La ce ii zicem noi „familie”. Eu as strange semnaturi sa nu-i mai zica tuica decat daca depaseste 40 de grade, si sa scriem asta tot in constitutie, sa fie cum ar veni „capitolul 80 – definitii si sensuri” cu multiple paragrafe.
  Daca rezultatul casatoriei civile ( nu religioase ) dintre doi soti de acelasi sex nu este o familie conform constitutiei, dar este un „spencher social” sau ceva, si dupa aia facem legi sa dam aceleasi drepturi unui „spencher social” ca unei „familii”, care-i baiu ? Ii o tara de bataie de cap in plus, da ati vast voi ceva facut oblu in tara asta in ultima vreme ? In limbaj uzual tot „familie” o sa-i zica lumea, indiferent cum ii zice legal. Ca popii nu ii poti obliga sa faca ceva ce iese din procedurile lor, la fel cum nu poti sa obligi un ortoped sa te opereze la ochi. Oamenii au o societate subventionata de stat, prin acordul majoritatii populatiei si isi fac treaba pe care zic ei ca o fac – mai bine, mai rau, dupa caz, nu-i treaba mea sa judec. Da nu tot pentru ce dai bani poti controla – poti decide daca face banii sau nu, dar nu poti neaparat controla. Deci statul nu poate controla / ordona procedurile bisericesti.
  De aia io nu vaz problema, nici de-o parte, nici de ailalta. Inteleg nevoia de uniune sociala, de reprezentare comuna a doi soti de acelasi sex, da nu vad de ce s-ar face religios, si de ce musai sa-i zica (sau nu) „familie”. Important e sa fie integrati, sa poata sa se mosteneasca legal, sa poata lua credit (bata-l credit), sa fie apartinator legal la spital – astea-s problemele de rezolvat de fapt.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.