Cronică de film de la țară. Cronica nu filmul… 3 – The Huntsman

imagesDeclarație pe propria răspundere:

Pentru că sunt un țăran născut și crescut la țară, cronica care urmează e, irefutabil, țărănească/de la țară.

Să purcedem, zic…

Am fost la film.

La The Huntsman. 2.

Din start tre să știți că filmul ăsta nu e pentru copii. Nu e nici pentru oameni mari, dar asta e altă discuție.

Filmul, care cred că e primul de acest gen, se petrece înainte, în timpul și după Snow White and the Huntsman. Adică prima parte, cum ar veni. Nu e o continuare. E de fapt prima, a doua și ultima parte a unui film pe care l-am văzut deja. Și care se întâmplă în trecutul, prezentul și viitorul altui film. Sper că ai înțeles…

Filmul e despre sora reginei rele, care își face și ea rost de un regat, răpește copii și îi transformă în vânători. N-am înțeles de ce se numesc vânători, având în vedere că erau folosiți ca să cucerească regatele vecine, dar, poate o fi ceva subtilitate a limbii engleze care mie-mi scapă…

Trendurile actuale:

  1. În film apare un negru. Bănuiesc că există un sindicat care se ocupă de asta… Nu explică nimeni de unde și de ce. E un negru acolo. Care accidental, e cel mai de căcat dintre vânători. Bate și omoară fix pe cine nu trebuie.  Bineînțeles că la sfârșit se dă pe brazdă și face ce trebuie. Cred că și moare… nu-s sigur.
  2. dacă faci film după un basm, e important să ai pitici. Nu pe creier. Pitici. Dau bine la imagine și fac ca personajele principale să pară mai mari. Sau ceva. Bineînțeles că sunt, ca toți piticii din lume, puși pe scandal. Noutatea e că de data asta călătoresc în cupluri heterosexuale. Pe cai pitici.
  3. Toți cetățenii de rând vorbesc o englezo-scoțiano-ceva. Bănuiesc că trebuie să ne dea o idee de autenticitate, vechime. ceva.
  4. există și aici o călătorie, dar bănuiesc că v-ați prins, pentru că am zis de pitici…
  5. gagica care bate pe toată lumea. iubita vânătorului.

personajele rele sunt 3. regina rea din prima parte, sora reginei rele și oglinda. La final, regina rea o omoară pe sor-sa, vânătorul sparge oglinda și o omoară (din nou) pe regina cea rea. rămâne cu fata.

apar niște creaturi interesante care fură oglinda, dar, ghinionul lor aveau în loc de sânge țitei. Și o gagică le dă foc. Evoluția nu a fost de partea lor.

Gagica pendulează între iubire, ură, loialitate, sex și alte chestii pe care nu le-am înțeles. Rămâne cu băiatu la sfârșit, deși nu prea dă semne. În afară de faptul că fac sex…

Albă ca zăpada nu apare deloc. Cred că din cauza sprâncenelor. Care sunt de basm. Basm oribil… În fine

filmul ăsta ar avea vreo 5 grade… dacă ar fi o băutură spirtoasă pe o scară de la apă sfințită(zero)  la horinkă (55)…

o bere, așea, de paște…

 

Un comentariu la „Cronică de film de la țară. Cronica nu filmul… 3 – The Huntsman”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.