Xena de romania

xenaAveam o clientă căreia îi spuneam Xena. Habar nu am cum o chema de fapt… Era codul nostru intern. În mod normal, codificam lucrările după denumirea firmei. ”ai vreme” srl, ”la omul de omenie” srl… din astea… Dar nu și în cazul Xeniei. Ea era excepția.

Mică, îndesată și tot timpul pusă pe ceartă. Purta o vestă de piele cu 30 de buzunare și o pereche de pantaloni de catifea. Aceeași… Arăta ca o războinică. Din trecut…

Lucra la un schimb valutar din acela cu comision. Existau pe vremuri. Nu știu dacă le-ați prins. Afișau un curs bun, apoi când să-ți dea banul, țeapă. Comision 10%. Clienții cereau explicații… Scandal, urlete, amenințări… Apoi venea Xena.  Lămurea ea problema. În felul ei. De multe ori se bătea cu clienții, se trăgeau de cap, își dădeau pumni și palme…se tăvăleau prin praf… Festival nene… De fiecare dată Xena învingea. Cu ajutorul unor portițe din lege, după bătaia de rigoare, clienții plecau resemnați. Și fără niște fire de păr, dinți, sau bucăți de haine…

Xena cumpăra de la noi panourile pentru cursul valutar. Se cam spărgeau… Clienții simțeau nevoia să își exprime anumite sentimente vis a vis de afacerea lor… Și singur chestie care era la îndemână erau panourile… Așa că trebuiau refăcute des :)))

Cât noi cârpeam panourile respective, ea, Xena, ne povestea cu cine și cum s-a mai bătut… Și vă rog să mă credeți avea ce povesti… Țin minte, odată, a venit cu o rană adâncă pe față… De la ”o pensionară din aia sănătoasă, din Germania”  ne-a explicat… senină…

Acum, am și eu o curiozitate. Unde se găsesc angajați din ăștia? Adică să nu înțelegeți că aș avea nevoie de un asemenea om… dar totuși, unde? Și cum ar trebui să sune un anunț de angajare pe un post din acesta?

”Angajăm tânără puternică, musculoasă, rea de gură și cu predispoziție la lupte de stradă. Constituie un avantaj cunoștințele de judo, box, karate, jiu-jitsu. Se oferă asigurare pentru dinții scoși în timpul programului și abonament la coafor + extensii pentru părul pierdut, salariu atractiv și posibilități de avansare. Colectiv tânăr… Cerinte minime: biceps 45 de cm, impins de la piept 90 kg, 100 de flotări… ”

 

5 comentarii la „Xena de romania”

  1. Salutare,

    Sincer , am mai auzit povestiri din acestea cu oameni care au avut de-a face cu aceste case de schimb valutar care….nu mai stiu exact dar procedau dupa zicala: ” Daca am fi bogati pe cat suntem de prosti, atunci intreaga lume ar fi milionara”.
    Astia ca si Xena din povestea ta {(si cu tot neamul lor), a se intelege toti angajatii} dupa umila mea parere cred ca erau ca niste hoti de buzunare, adica oamenii care primeau Euroi sau Dolarei de la familiutza plecata afara nu mai stiau ce si cum si …din graba mare …..fuga fuga la casa de schimb valutar (neaparat la strada principala ca…doar suntem la oras) veneau sa transforme hartia sau hartiile straine in bani de-ai nostri ca …doar, DE !!!!! Si de aici (sau de atunci) se pot face mari extensii vis a vis de aceasta Xena sau…..cum s-o fi denumit ea in zilele noastre ca…Bat-o vina s-o bata da” exista si acum prin multe locuri.
    In incheiere concluzie, acestei supernumite mega giga si superforce one mai scriu o zicala …(ca tot cu asta am inceput).

    Lacomul, si satul, flamand este!!!

    Salut ca Andi Moisescu, MA INCLIN ! (sper sa nu se supere ca am folosit originalul). 🙂

  2. Stai in fata la pirnaie pe la 10 dimineata… prima Xena care iese o iei si e a ta… .. Succces la capuri in gura sau…….

  3. :)) Exact la fel avem si noi o clienta. Poate e aceeasi cu a voastra. Doar ca noi ii zicem Printesa Razboinica, bine tot de la Xena, dar noi am lungit-o un pic. :))

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.