De ce sunt nervosi soferii romani?

driver2Cum poți să înțelegi de ce sunt nervoși români în trafic?

Foarte simplu! Faci un studiu.

Din start vă avertizez că acest studiu e inedit. E făcut de un irlandez și e despre români. Despre șoferii români.

Mai precis: de ce sunt nervoși șoferii români în trafic?

Aflăm de la David Lyle, un specialist irlandez în domeniu, care a studiat traficul din capitală, că principalul motiv pentru care șoferii români sunt nervoși la volan este acela că (… sper că sunteți pregătiți pentru asta… dacă nu, vă rog să vă pregătiți…) avem sânge latin!

Simplu! Sângele care ne curge în vene e de vină! Clar!

Nu se poate să fie altfel…

Dacă un specialist de calibru ne spune asta… Mai ales ca urmare a unui studiu… Putem noi ca oameni să îl contrazicem?

Eu personal zic că s-ar putea! Și dacă vreți să aflați părerea mea personală de nespecialist, vă spun eu de ce sunt nervoși șoferii români:

gropile din asfalt, semnalizarea proastă, lipsa autostrăzilor, radarele din boscheți, mașinile cu volan pe dreapta, camioanele fără frâne, oamenii beți, căruțele nesemnalizate, lipsa locurilor de parcare… și multe altele…

Voi de ce sunteți nervoși în trafic? Mă refer, bineînțeles la celelalte motive… nu la sângele latin…

ps. cercetatorii britanici au aflat, normal în urma unui studiu, că șoferii de BMW sunt cei mai nervoși în trafic… o fi bine…?

17 comentarii la „De ce sunt nervosi soferii romani?”

  1. Eu de exemplu sunt foarte nervos cand am sange latin pe capota, prefer sa fie de (alta) etnie, mai gresesc si eu din cand in cand, e de inteles doar sunt un posesor de bmw.

  2. Pai da, Gabi, toate astea le avem FIINDCA SUNTEM LATINI ! Daca eram vestici, nu mai aveam gropi, oameni nebuni pe sosele, etc etc… Asa ca, hai sa nu ne mai laudam ca suntem latini, ca suntem de rasul lumii !!!

  3. DAAAAA…urasc masinile cu volan pe dreapta, mai ales cele inmatriculate, cele cu nr. inca de Anglia le dau circumstante atenuante (sper ca e venit doar in vizita posesorul :D….sper).
    dar cel mai tare ma enerveaza soferii care nu stiu sa isi tina banda, in special in giratoriu

  4. Cel mai rau ma enerveaza aia care stau calare pe mine la viteza mare. De obicei calc usor frana si au 2 cai de a rezolva problema: ori ma depasesc ori pastreaza distanta.

    Apoi ma enerveaza aia care fac cu farurile pe autostrada, de obicei cand se intampla asta merg in paralel cu ala pe care il depasesc cateva minute sa faca icter de draci.

    In rest sunt un sofer f calm 🙂

    1. sa stii ca de obicei se face cu farurile cand depasesti, daca nu vezi bine in fata si in felul acesta il ”rogi” pe cel pe care il depasesti sa aprinda faza lunga. pentru ca daca ai aprinde tu faza lunga , l-ai orbi,
      dar asta e in teorie… si noi stam rau si la teorie si la practica…
      in plus sunt ”soferi” care fac asta pe autostrada, unde nu poate sa vina nimic din fata… dar asta e alta discutie….

    2. Am inteles ce zici tu, eu ziceam de autostrada.

      Mai e o categorie care ma enerveaza destul de rau, sunt aia care se furiseaza in fata mea inainte de semaforul care e pe rosu, iar eu las masina sa curga usor pana ajung la ala din fata mea. Si ma trezesc cu dobitocu de pe stanga sau de pe dreapta ca se baga in fata mea ca sa ce ? Ca oricum e rosu… sau stai ca am uitat: sanje latin…

      Am identificat si eu o categorie aparte de soferi nesimtiti prin definitie: seria 5 negru, cutie automata, motor de 3L diesel, 6 cilindri. Astia sunt cei mai adevarati 😉

  5. E foarte avatat, romanii sunt nervosi in general pt ca sunt latini :)) …

    De exemplu, dupa altercatiile dintre suporterii stelisti si rapidisti, un jucator sau antrenor (was ever) a declarat, ca ne batem inainte sau dupa meciuri, pentru ca suntem latini. Deci asta este.
    De ce credeti ca fac romanii scandal si isi bat nevestele ? Va spun eu, pt ca sunt latini. Deci are nicio legatura cu educatia.

    1. Ambele comentarii au la fel de multă legătură cu realitatea cum are Becali cu logica.

      În primul rând, huliganismul de fotbal este o invenţie englezească, aşa cum e şi cuvântul „huligan” în sine. În al doilea rând cei mai agresivi scandalagii care îşi bat nevestele sunt semi-impotenţii cu pula mică, care sunt cei mai îndepărtaţi de neamurile latine. Trag în jos media românească de 12,73 cm, care e cu nişte centimetri buni sub media italienilor, spaniolilor, portughezilor şi altor neamuri asemenea. Dar foarte aproape de media Indiei, aşa încât… 😛

  6. Si pe mine ma enerveaza drumurile cu locuri speciale unde intra jumatate de masina, soferii razbunatori care dupa ce ii depasesc ca merg ca melcii vin si mi se baga in fata si pun frana, aia care nu au limite de viteza si ma claxoneaza si imi fac cu farurile chiar daca eu am 80 in oras, aia care claxoneaza dupa un sfert de secunda dupa ce s-a facut verde la semafor, politia care in loc sa gestioneze punctele de trafic intens se uita dupa cai verzi pe pereti, dar cel mai si cel mai mult asa zisii mecanici care mai mult strica decat sa repare si companiile de asigurari care uita ca eu le platesc lunar si nu vor sa-mi inchida dosarul ca sa imi repar si eu masina. Astia ultimii imi provoaca un stres intens.

  7. Cel putin, soferii din Maramures, pot sa va spun eu de ce sunt nervosi : DIN CAUZA CRATERELOR DE JUMATATE DE METRU, AFLATE UNUL LANGA ALTUL PE TOATE DRUMURILE DIN JUDET ! De asta !

  8. Eu nu sunt nervos in trafic dar cand ii vad pe altii nervosi ma iau toti nervii si pe mine…deci rezulta ca este o boala cu transmitere prin aer. Cand stai linistit la semafor si asculti o melodie frumoasa la radio…observi ca se termina si incepe alta..si alta..si alta si tu nu ai inaintat decat 5 metri pe cand desteptii trec pe linia de tramvai te iau toti dracii …plus multe astfel de cazuri care te fac sa devi nervos in trafic chiar daca tu stateai calm si ascultai la radio.

    1. de ce crezi ca ininatezi doar 5 metri in 5 minute ?! pentru ca dobitocii care o i-au pe linia de tramvai cand ajung la refugiu se baga inapoi in banda …ca na au sange latin dar au doar pana la refugiu

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.