Un bolovan cum spun niste ”doamne” la noi în sat, numit și asteroid, urmeză a trece la o distanță foarte mică de Pământ. Vineri. Adică astăzi, cum ar veni. El se numește, poetic, 2012 DA14 și ne va privi de la o înălțime de 17.000 de mile. Destul de aproape, dacă mă întrebați pe mine… :))
În caz că nu se întâmplă ceva neprevăzut și blogul acesta mai poate fi citit…
Aflăm cu stupoare că asteroidul valorează nici mai mult, nici mai puțin de 195 de miliarde de dolari. La 16.000 de tone cât cântărește în viu, dacă faceți un calcul simplu veți observa că prețul pe kilogram e mai mare decât cel al cărnii de cal pe care englezii o cumpărau de vită… Pentru mine șocul a fost să aflu că există o companie care face calcule de genul acesta.. Da. există. Se numeste Deep Space și are ca activitate exploatarea resurselor minerale din asteroizi. Nu avem date certe care sa confirme ca a reusit treaba asta, dar dacă nu le plătim noi salariile nu ne putem pronunța dacă e de bine sau de rău. Revenind la bolovanul nostru, aflăm că obiectul ceresc conține destul fier încât să aducă fericire pentru întreaga etnie rromă din România. Nici un mesaj rasist aici… nu căutați degeaba…
Și cum mă uitam eu, așa , la savanții care salivau în fața telescoapelor, mi-am amintit de bancul ăla cu babele care se gândeau cum se pot îmbogăți:
Auzi, soro, o bombă din aia de la americani costă un milion de dolari… îți dai seama ce bine am duce-o dacă ne-ar cădea și nouă una în grădină…
Și așa ca o curiozitate personală, cum ași petrecut de Valentines? Că poate e ultimul… :))
E clar, a trecut 🙂
Din pacate, nu a fost ultimul… Si in 2014 o sa mai fie o runda de kitcsh american destinat pitipoancelor…
Daca asteroidul ar fi trecut pe traseul reciclarii fierului vechi din Romania ,,colectionarii” nostri ar fi fost fericiti si englezii invidiosi ! 🙂
„obiectul ceresc conține destul fier încât să aducă fericire pentru întreaga etnie rromă” :))
Omule, mereu cand intru la tine ma prapadesc de ras. Esti bun de entertaiment. Keep up the good work!!!
Băbuţele rusoaice au început deja să vândă la kil bucăţi din asteroid.
Ar fi tare sa vezi cum zboara in cosmos rromii si sa colecteze fierul din asteroid 🙂 Am avea si noi sine de tren peste tot!
Bine punctat Laurenţiu.