De ce sunt ardelenii de treaba?

Tu dacă ai sta pe un munte,

și singurul tău vecin e la un kilometru

distanță tu cum te-ai comporta cu el?

nu-i așa că ai fi mai politicos?

 

pentru video dati un click pe titlul articolului sau pe ”citeste mai mult”

24 de comentarii la „De ce sunt ardelenii de treaba?”

  1. era sa mori ……da cand ai ajuns sus si ai mancat din blidul ala minunatiile alea, …no o meritat efortul…ce ai dat jos prin efortul depus , ai pus la loc de indata….macar erau bio…

  2. Fain. Ai o viata frumoasa. Daca ar nacar 10% din populatie ca tine atunci nu s-ar mai certa in nici o zona ..:) Parerea mea.

  3. Pai daca asta e solutia propun sa se faca in scoala cursuri de creare de distante virtuale intre oameni ca sa nu se mai certe si asa de fiecare data, chiar daca stau fata in fata, o persoana ii spune ceilelalte ca vorbim peste 25 minute numai sa ajunga la ea. Si asa se termina multe conflicte, raman doar cei care sunt intr-adevar ambitiosi :))))

  4. Gaben, tu chiar ai uitat ca ardelenii nu se cearta si ca sunt cu muuult mai calmi decat ceilalti ? Vad ca trebe sa-ti aduc aminte cum latra un caine din ardeal : NO HAM ! 🙂 🙂 🙂

  5. Nu mai lauda atata Ardealu` ca ne trezim dup-aia cu toti ailalti pe noi aicea…si-ti zic io ca n-o sa mai fie prea liniste dup-aia.
    Apropos…stii bancu ala? Cica doi ardeleni discuta..
    -Ai auzit ma Vasile ca vor sa vina chinezii peste noi sa se razboiasca?
    -Nasol ma Ioane….Unde naiba-i ingropam pe toti?

  6. Ardelenii sunt oricum oameni civilizati :)). Faine evenimente petreci, numai bune de subiecte pentru blog.

  7. Gaben dragă, mai spune-ne de produsele de la cabana aia. Îs făcute în casă, deci musai că-s scumpe, că nu pot fi ieftine decât dacă bagă în ele pastă de crenvurști și de parizer. Apoi aș zice că-s scârboase, că doar tu știi ce mâncă găina și porcu’, nu? Și la urmă nu pricep ce tot insiști cu produsele astea naturale, că nimeni nu-i interesat de ce mănâncă… parizer, crenvurști, ce-o fi, că tot mâncare îi.

    Asta ca să știi că unii sunt atenți la ce spui și sunt capabili și de corelații logice… 🙂 Nu-i așa că ți-s drag ca sarea-n ochi?

    1. Sorin, atata timp cat discursul e in limitele bunului simt, esti invitatul meu sa comentezi cum vrei si ce vrei. Nu sunt (am mai spus-o) de parere ca detin vreun adevar. Asa ca accept orice critica. Referitor la parizer eu nu v-am zis sa mancati, sau sa nu mancati. Fiecare face ce vrea! Eu mananc. Nu des, da mi se face pofta. E decizia mea si nu ma justific. Iar bunatatile de la cabana nu sunt sanatoase deloc. Nu contin (asa multe) chimicale dar sunt bombe de colesterol si grasimi. Dar mie astea imi plac. Din nou, nu ma justific. Si mai destinde-te! Viata e prea scurta sa stai incruntat 😉

      1. Sunt puține lucruri pentru care trebuie cu adevărat să te îngrijorezi în viață. Faptul că ne uităm tradițiile și că dăm tot mai puțină importanță alimentelor, felului în care le producem și timpului pe care ni-l acordăm pentru masă e unul dintre ele. Moroșenii din care te tragi au o bucătărie minunată, bazată pe alimente naturale, pe care nu mă îndoiesc că le cunoști și, plină de colesterol și grăsimi cum e, i-a hrănit câteva mii de ani cu succes, pare-se. Și dacă nu mă crezi pe mine, întreabă-l pe amicul Adi Hădean, pe care nu mă îndoiesc că îl cunoști, de ce are un blog culinar și de ce e așa de important să mâncăm natural și proaspăt, de ce ceea ce mâncăm face parte din cultura noastră ca popor. Poate are el argumente mai bune ca ale mele.

        Nu-ți reproșez nimic, nici că mănânci parizer, nici că nu. Mă întristează însă să văd cu câtă ușurință tratezi un lucru important și mă gândesc că influențezi și pe alții, care te citesc și te apreciază, să devină superficiali în privința asta. Atitudinea de non-combat gastronomic pe care ți-o asumi nu cred că vine din faptul că nu ai o opinie personală, ci din alte rațiuni, pe care nu le pot decât presupune. De la mine așa se vede – sper din toată inima să mă înșel. Pentru că dacă am dreptate ar însemna că nu ești sincer până la capăt cu noi, cititorii tăi. Ar însemna că nu-ți suntem cititori, ci consumatori de blog. Iar condiția de consumator este, din păcate, tot mai jignitoare. Pe mine unul mă face să mă încrunt…

        Sper că acum ai înțeles de ce am insistat pe acest subiect, altminteri nu atât de important în sine.

      2. Sorin, eu apreciez ideile tale caci si eu am contrat putin articolul cu parizer, insa nu inteleg de ce insisti atat. Eu nu cred ca Gaben s-a erijat cumva in formator de opinii sau nici nu incearca sa educe populatia. Oamenii trebuie sa fie capabili sa gandeasca individual, sa fie distanti, critici constructiv si nu sa inghita galustele altora cu sau fara E-uri. Gaben e simpatic asa cum e, il apreciez pentru asta si cred ca intentia lui initiala a fost de a atrage putin atentia asupra faptului ca practic orice am manca in prezent nu mai e la fel de sanatos ca acum 15-20-50 de ani. Nici chiar cei de la sate nu mai au samanta care era pe vremuri. Asa ca let’s chill, live healthy but not go crazy about it. In fond orice schimbare, chiar si alimentara, trebuie sa vina din interiorul nostru, pentru ca sanatatea mintala e mai presus de orice, iar daca nu iti face placere sa mananci sanatos, nici nu vei fi, chiar daca mananci „sanatos”.

      3. Ah, ce mi-ar place să continuăm discuția asta, pentru că exact asta era ideea de dedesubt: ca să fii formator de opinie trebuie să te erijezi în rolul ăsta? Sau devii formator de opinie din momentul în care o comunitate te citește? Asta e și scuza cea mai frecventă din mass-media: nu-ți convine, schimbi canalul. Iar mie mi se pare că tocmai de aia s-a extins social media, pentru că ne-am săturat de jurnalismul cu tendință.

        Ceea ce ne aduce la întrebarea: scriem/filmăm în blog pentru a comunica cu alții sau pentru a face din asta un business? Și dacă facem un business, ne cenzurăm ideile în funcție de interesele financiare? Ne mai deosebim în vreun fel de Antena3 sau Realitatea sau alții ca ei?

        Asta era miza parizerului pentru mine. În rest sunt calm, mănânc cât pot de sănătos și zămbesc foarte des.

      4. Acuma ridici si tu probleme de etica. Este intr-adevar mass-media din Romania sub orice critica, insa asta nu reflecta decat nivelul de educatie general al populatiei. Pentru prostie platesc oamenii, prostie primesc. Eu nu cred ca educatia se face la televizor sau din ziare/blog-uri. Tine de sistemul de invatamant si educatia de acasa a fiecaruia. Insa asta nu e o problema doar la noi, ci se regaseste si in alte tari. O putem pune chiar in carca unui capitalism generator de consumerism si impactul tehnologiei asupra populatiei care evolueaza prea repede pentru capacitatea noastra de asimilare…cel putin pentru generatiile mai in varsta. Blog-ul lui Gaben insa, e unul de umor cu subtilitati, amestecat cu ironii pe diverse teme. Si chiar daca ar putea fi o sursa de informare, doar prostii se informeaza dintr-un singur loc.

  8. @Sorin…carnatzul adevarat nu-l gasesti in magazine…fie cu euri fie fara, iar de racituri sau sarmale…ce sa mai zicem? Sunt lucruri care le gasim numai la taranii aia…sau la bunici acasa(mai rar la NOI acasa)

      1. parca astia de la cosul verde nu o dat faliment ? Asa am citit la prietenul tau de blog (si nu numai) Liviu….am inteles ca vrea el sa faca asa ceva…..totul bio ….de la detergent pana la mancare … si o sa se numeasca gimmy bio

  9. Se vede treaba ca „mezelul” e cam lung :))) A ajuns pana in episodul asta si cred ca mai tine si episodul urmator. Oricum intr-un final se impute. Haideti sa zambim mai bine:)
    Buna Dimineata la toata lumea si o zi super frumoasa va doresc la toti!
    (Eu mai stau la pat pana pe 13 martie cu piciorul in ghips)

  10. Cu conditia fizica stau si eu foarte prost. Nu reusesc sa fug nici 200 de metri ca incep sa gafai. In decembire era sa raman in Amsterdam si sa pierd avionul din cauza conditiei fizice. Nah vine primavara si mai facem si noi cate-o miscare. 🙂

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.