Deszapeziri romanesti…

Eu nu inteleg cum e posibil în

anul 2012 sa ramana oameni blocati in zapada!

Numa nu inteleg! Sau cum e posibil sa

ramana sute de familii fara curent o saptamana!

Nici asta nu inteleg!

Cum nu raspunde nimeni pentru marsaviile astea?

pentru video dati un click pe titlul articolului sau pe ”citeste mai mult”

 

39 de comentarii la „Deszapeziri romanesti…”

  1. Bine punctat !
    Stii, unele lucruri le aveam cumva si noi in gand, dar cum le zici tu… 😀

    P.S. Oare pe asta n-o da nime’ la TV ?

  2. Acuma mai e o treaba aici: a nins in ianuarie, noa zi si tu, statistic vorbind, ce sanse erau? Mici de tot, frate, nu?

    Imi aduc aminte de o chestie pozitiva aici, dupa un revelion la Cluj, 2003 sau 2004, asa ceva. S-a pus de o ninsoare de nu-i drept. Si, in data de 1 drumu’ spre Alba era curatat, desi in oras era 1 m zapada.

    Ozzy faina

  3. in sfarsit te-ai ‘nervat si ai inceput sa vorbesti de lucruri „care ne doare”. astept sa vorbesti de cai/carute/carutasi/atelaje.

    megapup

  4. bine spus, ce ninsori sunt acuma?, cand eram mic la bunici (in Bucovina) erau niste ninsori….. nici nu se compara cu iernile de acum …. si nu mai punem in calcul crivatul….si atunci pasul tihuta era greu de trecut ca si acum… da cu amarata de dacie 1300 taica-meu trecea….pt. ca cineva isi facea datoria pe vremea ceia ……

    dar cum ne-am obisnuit aceeasi placa: am fost luati prin surprindere…. va dati seama „ninge in ianuarie”….cat de tare

  5. culmea este ca cei de la meteo le cam nimeresc, in ultimii ani, cu prognozele … deci se stia ce urmeaza … atunci, nesimtitii de ce nu erau cu picioru’ pe ambreiaj, in stand-by, cu 2 zile inainte ?

  6. Ninge si la noi putin, si e prapad, stiati ca noi avem cea mai mare taxa de dezapezire pe europa, mai mare ca in Finlada…unde va imaginati ca ninge mai mult decat la noi…si surpriza si se poate circula…

  7. nu stiu ce aveti toti cu baietii astia in portocaliu…mi se pare mie, sunteti cam invidiosi ca nu ati prins voi cascavalul …….. 🙂 :)…. nu sariti pe mine cu criticile era o gluma 🙂

    ……….. de unde sa stie ei ca o sa ninga asa de tare…si vantu, vantu asta bata-l vina ce bate ase di tare…….astia de la dezapaziri dau slujbe sa nu ninga, masina stationeaza, nu consuma conbustibil, banii intra……cat de simplu…..,…. ei nu se gandesc ca, daca nu ninge la vara-toamna nu avem ce recolta, si gerul asta tare bun e …mai mor virusii …. norocul nostru ca a prins pamantu la acoperit de zapada…….. unii se bucura si aici ma refer la tarani/agricultorii, iar alti tarani (conform definitie gaben: „si aici nu ma refer la cei ce lucreaza pamantul”) suduie ca tre sa scoata sculele pe drum………no shock si groaza ma repet ..surprise….ninge in ianuarie….

    1. Cata dreptate ai………….si cat ne doare pe noi romanii……
      Pe ei nu-i doare nimic
      Sa dea Domnul sa avem noroc…..
      Numai de bine sa auzim

  8. Ma, eu tin minte ca pe vremea lui Ceausescu erau parazapezi pe marginile soselelor. Imediat dupa revolutie s-au gasit oameni binevoitori care sa le fure.
    Cum nu s-au gandit minunatii guvernanti sa monteze nene parazapezi nu inteleg. Alea isi aveau rostul lor, astfel ca in momentul in care viscoleste, soseaua sa fie oarecum protejata.
    Dar, cand imi amintesc ca actualii (si fostii) guvernanti sunt cei care fac 2 KM de autostrada pe an, inteleg ca nu are rost sa pretindem nimic de la ei. Trist.

  9. tare de tot Gabeen asta. ce bine ca te-ai infuriat. astept sa apari pe sticla, asa ar trebui sa se intample. daca nu, e bun si internetul la ceva 🙂

  10. Cu cuvintul asta, mirsavie, cistigam big time la ‘Spinzuratoarea’.
    Acu’ e realitate. Mirsavie, lacomie, nesimtire.

  11. Totul este corect; inclusiv ca am stat 10 ore pe centura de nord a capitalei noastre europene, Bucuresti, miercuri 25.01.2012. Numai un idiot nu isi da seama ca pentru a debloca traficul acolo, trebuiau rupti parapetii despartitori ai sensurilor de circulatie. De mult mi-am dat seama ca in Romania numai prostii raspund pentru greselile facute…

  12. N-ai dreptate, in totalitate. Exista anumite circumstante in care singura varianta este sa inchizi in totalitate o portiune de drum pentru ca n-ai cum s-o tii deschisa in conditii de viscol.
    Partea la care stam rau, e ca nu avem un sistem prin care sa interzicem accesul pe drumurile pe care stim(din experiente anterioare + estimari meteorologice) ca vor fi caderi masive de zapada combinate cu viscol, unde interventia utilajelor e de prisos.
    In rest, nu stiu cat de mult ai verificat ce se intampla in afara tarii, dar peste tot, State si Europa de vest, o sa gasesti situatii in care drumurile au fost inchise din cauza „caderilor masive de zapada”..

    1. Tu ai auzit ce povesteste omul asta? Cum nu erau drumuri blocate inainte de ’89 ?!!!! Eu am 43 de ani, deci stiu ca ce vorbeste e adevarat. Traim in secolul 21, ceea ce spui tu e doar necunoastere. Ai vazut soferul ala de TIR din Finlanda cum spunea ca INDIFERENT ce se intampla nu sunt drumuri nedezapezite?!!! Pe ce lume traiesti, si ce texte reciti?

  13. Parerea mea : eu nu cred ca dupa ce ai semnat un contract poti sa t-e mai intrebi „Care erau sansele sa ninga asa tare?” . Sunt de parere ca odata semnat,trebuie sa fi in alerta tot timpul,nu merge cu „daca daca,poate poate”.Mor oamenii in tara asta inghetati in masina din cauza celor de la dezapezire,ii posibil asa ceva?Uite ca e posibil,Romania ne invata ca se poate si asa.Asta e tara in care traim,pacat.Banii dati pentru dezapezire sau transformat de multa vreme in : plazme,masini,calculatoare,terenuri, etc. 🙂

    Si acuma ceva legat de alt subiect,
    Gaben te-ai tuns?:D

  14. Mai, deci eu fac cu capul la subiectele astea doua, cu inzepezirea si curentul. NU dati afara, ci trimisi la puscarie! E inadmisibil! Pai cand le platesc rovigneta sau factura la curent nu ma iarta nimeni. Mama lor…

  15. Eu am ramas inzepezit la Adunati Capaceni langa Giurgiu si ce-i de la Romastrade mi-a cerut 300 de ron sa ma scoata si Romstrade are contract cu Guvernul Romaniei :)) Si am refuzat .. si am mers pe jos vreo 1km si ma primit o familie .

  16. Ioi ca-mi vine sa dau cu colopu de pamant cand te aud cata dreptate ai. „…-tui mamam ei de treaba romaneasca.

  17. Gaben la ce sa te mai astepti in vremurile astea.Traiesc in comuna Deveselu si in 2 ani firele de internet au fost furate de vreo 8 ori, compania de internet le inlocuia, ei le furau. La ce oameni sunt in tara asta nu mai are cum sa ajunga sus, nu e vina lui Basescu cum zic alti, el doar a fost destept si a profitat de pe urma fraierilor, in Romania cetatenii nu stiu pe cine platesc si pentru ce platesc.

  18. No imi plac la nebunie comentariile. Dar io ma gndesc ca daca o veni o zi, cand te saturi cu totul si o sa dai zvon in Ardeal ca vrei sa-ti faci dreptate singur ca asa nu se mai poate, noi astia care comentam,o sa fim langa tine sau doar bagam mare din tastatura.
    Amu ca sa-mi mai revin din nervii pe care mi i-am facut, trebe musai sa ma mai uit la raliu.
    Numa bine, rau la nime’ !

  19. Bine spus tati, si eu am crescut langa Ineu, jud Arad, si ningea iarna ca in povesti, dar tot se putea ajunge cu masina in sat, si era destul de retras…..dar acuma, bine ca nu ninge, ca altfel il ingheatza dumnezo pe al batran in casa.
    Mah ar trebui sa zici intr-o filmare de a ta si de ACTA, ca daca intra in vigoare nu stiu cum te mai vedem:)
    Sanatate!

  20. In primul rand vreau sa te asigur ca imi plac foarte mult filmuletele tale si scopul meu nu este sa te contrazic. Imi pare rau ca scriu cu atata intarziere aici, pentru ca mi-ar fi placut sa citeasca mai multi asta, acum sper sa mai citesti macar tu. Nu pot sa ofer solutii si nici nu imi propun, vreau doar sa pun
    la punct problema cu deszapezirile pe vremea lui Ceausescu din punct de vedere istoric.
    Si acum sa trec la problema cu argumente si date concrete.
    Pe vremea lui Ceausescu, cel putin in ultimii ani 82-89, la prima ninsoare mai serioasa se dadea un comunicat prin care se anunta interzicerea totala a circulatiei autoturismelor proprietate personala.
    Restrictia se ridica dupa zile, saptamani dupa caz. Si acum sa vin cu informatii concrete pentru cine crede ca vorbesc prostii. Eu eram student in Bucuresti la facultatea de Autovehicule rutiere unde era un profesor(conferentiar Opran Mircea) care era sotul lui Zoe Ceausescu, adica ginerele lui Keaushescu ca sa fiu inteles si de cei mai tineri cititori. Atunci cand se interzicea circulatia autoturismelor proprietate personala el venea la servici cu o Dacie break cu numar galben(pentru cei care nu stiu pe vremea aia masinile proprietate de stat aveau numar galben, nu gaben 🙂 ) Si era singurul care venea cu masina pentru ca altii nu aveau aceste puteri miraculoase. In cazul in care zapada era chiar mare au fost cazuri(in unii ani) in care s-a restrictionat circulatia tuturor autoturismelor(cu exceptia celor cu tractiune integrala) indiferent de proprietate stat/privat. In aceste cazuri domnul Opran(sau mai corect tovarasul) venea la scoala cu un autoturism ARO cu numar galben; avea si d-asta. Stiu sigur ca intr-un an, un alt profesor Raicu(toata stima) ne-a si spus: „daca astia intezic circulatia tuturor masinilor, Opran o sa vina cu elicopterul”
    Eu stiu foarte bine ca scopul tau nu este sa lauzi realizarile lui Ceausescu dar pentru conformitate am vrut sa spun ca lucrurile nu erau chiar asa roze.

    Si acum alte detalii „picante” din epoca.
    Pentru distractia celor tineri: masinile cu numar galben aveau voie sa circule in toate duminicile, spre deosebire de cele proprietate personala care circulau o duminica da si una nu(asta tot anul) in functie de numar par/impar. De sarbatori nationale 23 august, 1 mai, Revelion, Ceausescu isi arata marinimia si dadea voie sa circule toate masinile duminica.
    Pentru cine cunoaste cartierul Drumul taberei din Bucuresti sa va explic cam cat era coada la benzinaria Favorit in majoritatea cazurilor: incepea din benzinarie, se scurgea pe bd Drumul Taberei spre Orizont intra pe Bucsenesti(aici nu sunt sigur la denumire), iesea pe bd Emil Bodnaras(actualmente bd Timisoara), intra pe str Alexandru Moghioros(actualmente Brasov) intra pe Drumul Taberei si mergea pana pe la Favorit unde coloana de masini se intalnea cu propria coada. Si uneori ducea si mai lung. Pentru cine nu cunoaste avea o lungime totala de aproximativ 7 km si uneori dura 2-3 zile de cand te asezai la coada pana luai benzina.

    Imi cer scuze pentru postarea kilometrica dar ma roade ca unii mai putin informati ajung sa perceapa gresit vremurile alea.

    1. salut.
      fac si eu o mica corectura
      pe vremurile despre care vorim Gutinul (pasul gutii cul il stiti voi) nu era inchis niciodata. stiu pentru ca tatal meu primea pe autobuz diverse chestii de la Baia Mare. si eu le asteptam pentru ca stateam la 50 de metri de autogara. o singura data drumul a fost inchis pentru 8 ore si directorii de la dezapezire din vremea aceea a fost arestat pentru subminarea economiei nationala. trenurile intarziau 15 – 20 de minute. dar niciodata 300 de minute sau chiar sa fie anulate trenuri din cauza zapezii. si nu tin minte sa fi murit cineva inzapezit…

  21. Nu te contrazic dar faptul ca se interzicea circulatia in toata tara este un fapt concret. Oricum Ceausescu avea de gand sa starpeasca toate masinile proprietate personala. Despre cati au murit, inzapeziti sau alte motive, este mai greu de aflat pentru ca atunci ziarele erau cenzurate si televiziunea(TVR ca altceva nu exista) mergea doua ore pe zi de luni pana vineri, sambata si duminica, cam 8 ore. In rest te uitai la bulgari/unguri sau alte natii, fiecare dupa posibilitati si zona geografica, dar asta e alta poveste.

  22. E posibil dragul meu pt. ca spaga si coruptia e posibila(si minciuna toate metehne de la rusi preluate).Toate acestea se-ntampla datorita si lacomiei omenesti de putere si bani.Pacat ,mare pacat cu tarisoara noastra nu poate nici Obama sa ne scoata din „butoiul cu miere”!!!!!!

  23. stati linistiti cu privire la al nostru popor ce se plange ca e inzapezit. sunt reportaje si de la inundatii. baietii beau bere si discuta despre ce solutii au ei cu privire la guvern si presedinte. mai asezoneaza si cate un mic si privesc frumos la jandarmi sau militari cum fac diguri sau dezapezesc in cazul de fata. evident ca nici institutiile de stat nu sunt lideri industriali in dezapezit dar si romanache n-ar pune mana pe lopata nici mort.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.