Fabrica de bere – Ursus

Nu sunt foarte sigur dacă știți , dar joi, adică în data de 07.iulie 2011 (era o expresie consacrată cu – anul domnului sau ceva… 🙂 ) s-a deschis Fabrica de Bere Ursus din Cluj Napoca. Unde? Păi exact la Fabrica de Bere Ursus de pe Calea Mănăștur 2-6. Fix unde era fabrica de bere Ursus… Ca să înțelegeți se s-a întâmplat de fapt vă explic în doar 2-3 vorbulițe.

În clădirile dezafectate ale fostei fabrici s-a construit o nouă fabrică, mult mai mică și foarte modernă. În special se produc sortimente de bere nefiltrată (și nepasteurizată) destinate exclusiv consumului în berărie. Conceptul nu este nou, a mai fost folosit și nu despre asta vreau să vă povestesc. Despre atenția deosebită la detalii pe care am observat-o aici, despre dotările de ultimă generație, despre munca unor oameni dedicați care au făcut posibil acest lucru. Despre asta ar trebui să vă povestesc. Dar nu am să o fac pentru că sunt sigur că veți merge să vă convingeți singuri.

Ce aș vrea să vă povestesc (totuși) e felul în care am fost primiți și tratați la acest eveniment. Pentru că deschiderea oficială a fost un eveniment de mare clasă. Master of Ceremony a fost nimeni altul decât Cosmin Tudoran (cassa locco) și ne-au încântat cu prezența de pe scenă Aminda,  Hazard şi Compact C.

Locația cuprinde un bar, un restaurant și o terasă de peste 300 de locuri. Multe dintre echipamentele vechi  au fost păstrate pe vechile locații și au fost inteligent integrate în designul modern al Fabricii de Bere Ursus. Așa se pot vedea tuburi, jgheaburi, mese de control, recipiente pentru fermentarea drojdiei, benzi transportoare și chiar un logo imens recuperat din fosta fabrică. Pe mine personal m-au impresionat afișele vechi de protecție a muncii…

Fabrica veche s-a închis! TRĂISCĂ FABRICA NOUĂ!

[fgallery id=4 w=450 h=385 t=0 title=”fabrica de bere”]

multumesc trend comuncation pentru invitatie. si lui Groparu. Stie el pentru ce… :))

2 comentarii la „Fabrica de bere – Ursus”

  1. Pingback: Cum e la Fabrica de Bere Ursus

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.