Acum 500 de ani il făceau pe fraier?

competitivi

.

pentru clipul audio dati un click pe PLAY…

.

doi bărbați în două mașini la semafor. Ambii merg înainte. indiferent cum sunt mașinile, indiferent cine mai e în mașină și indiferent ce se poate întâmpla, când se schimbă pe  verde avem de-a face cu o competiție. Sau o liniuță. În limbaj de cartier. Nu povestim despre cât de sănătoși îs oamenii și nici despre cât de bine sau rău e ce fac ei. Chiar dacă mașina unuia dintre ei e ultimul hârb iar celălalt are sub c… fund o limuzină sau o mașină sport. Trebuie să îl faci pe fraier! Sparge motorul, consumă 25 de litri de carburant și 3 de ulei, își distruge planetarele și cauciucurile dar pentru 0 fracțiune de secundă a fost primul! L-a făcut pe fraier!

Mă întreb de unde apare spiritul ăsta de competiție?  Un bărbat face ceva. Bate un fier. E fierar de 3 generații. Știe absolut orice trebuie să știe despre meseria lui. Dar… Apare un giolgău care are impresia că el știe mai bine. Și se duce la fierarul nostru, îi ia ciocanul și îi arată el cum se face. Că el e mai bun și mai priceput. Și dă cu ciocanul , îi rupe coada, își strivește un picior și îi mai și sare o achie în ochi. Distrus, se scuză că are o mică problemă, dar promite să se întoarcă. Să-l facă pe fraier!

Tragi cu praștia. Apare alt giolgău care e convins că el trage mai repede/departe/precis decât tine. De unde vin băi frate astea?

Acum 300 de ani erau? Se întreceau ăștia cu căruțele. Făceau liniuțe așa de nebuni prin cetăți? Sau acum 1000 de ani? Călăreții nu suportau să fie depășiți?

Erau mândrii din astea? Îi făceau pe fraieri sau e doar o chestie de care doar noi avem parte? Poate e motorul din spatele civilizatiei… Nu ?


Un comentariu la „Acum 500 de ani il făceau pe fraier?”

  1. Nevoia asta de competitie sta in spatele progresului. Bine, faptul ca societatea ne spala pe creier de cand ne nastem pana ajungem in stadiul in care comparam si cantitatea de bale a plozilor din dotare poate fi o explicatie pentru comportamentul la volan, in general.
    P.S. ma gandesc ce pacate ai tu de tras de m-am apucat eu sa comentez aici. 😀

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.