Martisor. Definitii si domenii de utilizare

martisor

.

pentru clipul audio dati un click pe PLAY …

Mărțisorul este o formă primitivă de emoticon. Adică singura modalitate de a spune niște adevăruri, fără a crea o tragedie, sau fără a transforma un prieten în dușman.

Ești prost! foarte nașpa! se supără omul, nu mai vorbește cu tine… ce faci. pui un 🙂 aka emoticon. Așa prostul de adineauri crede că ai glumit. Tu ai vorbit serios, dar ți-ai luat și o rezervă, ca dacă prostul se umflă, tu zici că ai glumit.

– A zis de mine că-s prost! … dar a glumit de fapt…

Simplu? Sau ce?

V-am mai explicat eu că noi, românii avem o tradiție veche cu vorbele astea serioase/glumițe! De exemplu Cimitirul de la Săpânța

Așa e treaba și cu mărțișoarele. E singura modalitate cu ajutorul căreia puteai să îi spui ceva unui om, dar fără să existe riscul să se supere. O singură condiție. Să fie mic să se poată agăța la piept.

Era prost. Dădea în gropi. Îi luai un mărțișor în formă de scară. Îl înșela nevasta. Îi luai in mărțișor cu cerb. Simplu.  Era murdar tot timpul. ÎI luai un hornar. Contrar așteptărilor, mărțișorul cu hornar nu era pentru noroc. Deloc. Pentru noroc era trifoiul cu 4 foi. Și ăsta era folosit doar pentru situația în care noi, prietenii tăi, costatam că ai avut ghinion în dragoste și încercam să îți urăm noroc să îți găsești o fată de treabă. Atât.

Deci. Mărțișorul e un emoticon vechi. De modă veche. Și de tablă.

P.S. Nu știu ce înseamnă mărțișorul cu maneliști. Poate că ești extrem de prost. Și cocalar. … nu cred că e pleonasm „cocalar prost”…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.