Ce n-a reușit Ștefan cel Mare…

Sali, deși nu-l cunoașteți personal, este unul dintre cele mai populare personaje din bisnisu’ românesc. E turc.  Și ca orice turc e venit în România ca să facă afaceri. Orice fel de afaceri. Bineînțeles că jumătate din afacerile lui sunt la negru. Turcii au în sânge chestia asta.

Sali a venit în România în anii 90. A făcut un bar. Apoi l-a transformat într-un striptease. Apoi a pornit un mic atelier de tâmplărie. În Borșa. Aducea profile din Turcia și făcea un bănuț și el. Apoi afacerea nu a mai mers, Sali a vândut tot ce avea și s-a mutat în Baia Mare.  Și-a făcut o mică făbricuță de pungi de plastic. De fiecare dată când afacerea nu mai mergea, Sali se reprofila la timp și se apuca de altceva. Dacă am admirat vreodată ceva la turci e perseverența și abilitatea de a face afaceri.

Dar… Ieri m-am întâlnit cu Sali. Și era foarte grăbit… Pleacă din țară. Vinde tot și pleacă. Zice că nu mai merge nimic aici. ȘI că o să fie și mai greu. Că-s prea multe taxe, impozite, prea multe controale. Și nu mai merge treaba.

Chiar si descurcăreții ăștia ca Sali  nu mai rezistă…

Acuma zic și eu. Ce n-a reușit Ștefan cel mare cu sabia a reușit Traian Băsescu cu haotismul ăsta pe care l-a creat în țara asta… De unde deducem că Ștefan a pus greșit problema…

2 comentarii la „Ce n-a reușit Ștefan cel Mare…”

  1. Pingback: Tweets that mention Ce n-a reușit Ștefan cel Mare… -- Topsy.com

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.