Du-te și tu intr-o bucatarie! Zi de sarmale!

Invariabil, în fiecare ajun de Crăciun, la toate televiziunile, cu mici excepții (Discovery Channel 🙂 ) există vreo tută care a fost trimisă la Cuca Măcăii în munți, unde întoarce uliul, să vadă ea cum e cu pensiunile care îi așteaptă pe turiști. Bineînțeles că mai avem parte de același recital în limbaj lemnos cu gazda sau patroana. Îmbrăcată în costum tradițional și blugi ieftini, cu un batic pus strâmb pe cap și plină de făină, ne explică cum sunt ei de pregătiți și cum au rezolvat deja toate chestiile și cum doar turiștii mai lipsesc ca să înceapă sărbătoarea. Apoi avem o expunere pe larg și lung a meniului, neapărat tradițional. Mai avem apoi plăcerea de a viziona fiecare cameră în parte, bineînțeles cu televizor color și cergă. Toate tradiționale. Dacă e și cramă vedem și crama, apoi direct în bucătărie. Bucătăria e locul unde se întâmplă magia. 2-3 femei umblă de colo colo, iar patroana sau gazda ne face o scurtă descriere a bucatelor. Cozonac, ciorbe, fripturi și bineînțeles: sarmale. De fiecare dată sarmalele sunt vedeta prezentărilor, de parcă ar fi primul an în care cineva din lumea asta face sarmale.O femeie face sarmale, le rulează, le îndeasă la capăt, le pune în oală. Pe scurt face sarmale. De ce sarmale?  Le-am mai văzut și anul trecut. Și acum doi ani. Le tot vedem de ne-am săturat de ele. Am și eu acasă. Și tu ai. Toată lumea are.  Peste câțiva ani vă jur că o să fie meniu cu sarmale la Mc Donalds. Mă găndesc că ei încearcă de fapt să ne facă să nu cumva să uităm de sarmale. Nu? Pe principiul :

-ZI despre ce vrei tu , dar să nu uiți de sarmale, că dobitocii ăștia, cum nu le amintești într-un an, uită de ele. Și iar trebuie să-i educăm.

Poate e o campanie obligatorie a CNA-ului. Ca și aia care trebuie să ne educe să vorbim frumos… Și toate televiziunile sunt obligate să dea știrea cu sarmale. Cum era aia cu „evitati excestul de zahăr, sare și grăsimi”, de crăciun e invers: „consumați sarmale fără moderație”

În rest vă doresc doar sărbători fericite!

Și, era să uit, profitați de ofertele pentru medicamente de digestie. Că e promoție 1+1 gratis.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.