Papuci, haine si curele din piele

Sunt foarte multe materiale care se folosesc astăzi pentru confecționarea îmbrăcămintei și a încălțămintei. Foarte multe, din care 90% sunt artificiale. Și restul de 10% sunt atât de tratate cu chimicale că nu mai au nici un fel de legătură cu cuvântul natural. Normal că aici intră și pielea. Care pe lângă faptul că e îmbibată cu tot felul de cianuri și acizi, mai are parte si de niște coloranți, unu mai periculos decât altul.

Ce mă gândesc acum e că hainele de pe vremuri care se făceau din piele, erau mult mai sănătoase. Atât de sănătoase încât în vremuri de restriște, puneai un bocanc la fiert și aveai o mâncare (naturală) plină de proteine. În cazul bocancilor aportul de proteine provenea și de la animalul care contribuie cu pielea din dotare dar și de la animalul care purtase bocancii…

Revenind la discuția noastră, O cizmă, o vestuță, o pălărie sau o curea erau o rezervă la îndemână. Nu fabulez, poate ați citit cărțile care descriau peripețiile marilor exploratori, și acolo foarte frecvent oamenii mâncau chiar și pielea de pe catarg. De foame. Nu de plictiseală.

Acuma daca asta ar fi posibil, adică dacă tehnologia de fabricație nu le-ar face atât de toxice, ce credeți că ar putea scrie pe eticheta unei haine de piele? Așa ceva:

Haină de piele

Ingrediente: Piele de porc, sare, emulgator – lecitină de soia,, emulsifianți, coloranți naturali – caramel amoniacal.

Poate conține urme de arahide și lapte

Valoare energetică – 2000 kcal

zaharuri – 6%

lipide -11%

lipide saturate – 3%

sare  – 3%

Fiecare 100 de grame de produs oferă 30% din doza zilnică recomandată de zaharuri și proteine.

Pentru consum fierbeți bine pielea. Adăugați sare după gust. Se poate servi rece sau cald.

Spălați cu apă rece. Manual. Călcați ușor pe spate, nu folosiți înălbitori.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.