Vreau să mă fac țigan!

Scumpă mamă. Știu că nu citești blogul meu. Dar dacă auzi de la cineva despre ce am scriu eu aici îți cer scuze. Cu mâna pe inimă îți spun că m-ai crecut cum ai putut tu mai bine. Și sunt conștient câte sacrificii ai făcut pentru mine. Dar toate aceste lucruri nu au legătură cu ce mi se întâmplă.

Hai să mă explic că nu e așa de simplu. Nu e o decizie pe care o iei ușor. De mult timp cântăresc toate datele problemei. ia poftiți și citiți…

1. Nu plătesc nici un fel de taxă. Dacă ești țigan nu plătești nimic.

exemplu:

Faci o firmă. nu ai nici un angajat. nu dai nici un leu la stat. vinzi de milioane. vine garda.

-Trebuie să plătiți TVA, impozit pe profit și celelalte 473 de impozite și taxe!

tu zici: – Eu nu plătesc. Că-s țigan. Mânca-ți-aș!

– AAA. Vă rog să ne scuzați, n-am știut. La revedere! N-am vrut să vă deranjăm…

2. Nu plătesc CAS, Asigurare socilă, pensie… Nimic. Dar sunt tratat la fel ca fraierii de rumâni care plătesc de la sar creierii din cap.

Mergi la spital. Stai în spital cu lunile. Nu dai șpagă la doctori că ești sărac. deși tu ai o casă cu 4 etaje, 4 mașini în curte și dormitorul e făcut din plăcuțe de aur. Când vine vremea să plătești pentru spital, mâncare, medicamente și personal  le spui că ești țigan. Din nou ei își cer scuze și te lasă în pace. Ba chiar te tratează mai bine de frica zecilor de țigani mustăcioși și Pirande obeze care stau non stop pe coridoarele spitalului. Că și doctorii ăștia trebuie să știe de frică!

Femeile nasc absolut gratis, nimeni nu plătește nimic. Poate doar fraierii de rumâni! Dăi în spuma calului. Să plătească!

Ajutorul pentru creșterea copilului și alocațiile vin la fix. Că trebuie să ne creștem și noi copii cumva. Și ce dacă femeile nu au plătit o centimă în viața lor pentru țara asta. E și ele cetățeni europeni. Și copii cum o să crească ei să ducă tradițiile țigănești mai departe. Adică să cerșească, să fure și să ia bani de la fraierii de rumâni.

3. Pot să îmi construiesc orice, oriunde fără să întreb pe nimeni.

Vezi o bucată de teren care îți place. vii frumos și îți faci un palat. Cât mai înalt. Vin inspectorii și îți spun că nu ai voie să construiești acolo. Tu le spui că ești țigan. Ei își cer scuze și pleacă.  Simplu. Nu?

4. Nu plătești nici o amendă.

Accidental primești o amendă. Bineînțeles că nu o plătești. Chiar dacă ai milioane. Doar nu om fi noi mai fraieri. După 3 ani oricum se șterge. Și am auzit că la un moment dat vroiau să muncim pentru rumâni de banii de amendă. Să facem curățenie. Auzi la ei! Că mă ia râsu! Țigan să muncescă! Eu n-am auzit de nici unul. Și cred că dacă ar fi l-ar exclude din țigănie. Că ei  nu suportă figurile astea…

5.  Primești tone de bani pentru integrare.

Dau ei niște bani ca să devenim cetățeni cinstiți… Auzi ce le trece lor prin cap… Da’ n-ai tu grijă. Luăm noi banii și ne luăm mașini și castele. apoi ei dacă o să vadă că nu or reușit nimic, musai ne-or mai da , să mai încercăm odată. Și încă o dată. Și încă o dată…

6. Primești locuință socială

Simplu. Tu nu ai nici un venit. Soția ta la fel. Ai 8 copii. Ești un caz social. Trebuie să fii protejat. Pentru că ești țigan cazul tău este mult mai grav decât cel al unei familii de rumâni care au 6 copii și lucrează și femeia și bărbatul. Dăi încolo de fraieri. Cine i-o pus să muncească?

7. Ești tratat cu respect

Oriunde pleci în lumea asta largă, toți au auzit de etnia ta.  De țigani adică. Și te lasă în pace. Ba chiar te ajută. Vrei să îți faci o tabără lângă Paris, nimic mai simplu. Te pui pe treabă și gata. Nimeni nu o să te deranjeze. Vrei să stai în Roma. Nimic mai simplu. Iei o ruletă o pui pe terenul cuiva și gata. Ți-ai făcut șatră. dacă printr-o minune deranjezi pe cineva, ei o să îți dea bani ca să pleci de acolo. Nu te bate nimeni, nu te înjură, nu vorbesc urât. Că nu-și permite nimeni. Ar fi discriminare. Și nimeni nu vrea să discrimineze etnia noastră…

8. Orice ți se întâmplă, dacă urlii tu și Pirandele cât te țin bojocii ai scăpat.

Rezolvi absolut orice problemă cu orice autoritate sau cu populațiile europene majoritare prin urlete, scandal, răcnete și blesteme. Am nevoie de 3-4 pirande obeze și cu fuste înflorate pentru asta. Să se dea de pământ, să urle și să își smulgă părul din cap. metoda funcționează ireproșabil. Oricine dă înapoi la un asemenea spectacol, pentru că, nu-i așa ar fi disciminare să încerci să le opreși să facă scandal. Deocamdată nu am pirande, nevastă-mea e o drăguță. Nu poate face asta, dar m-am gândit să închiriez 3-4 țigănci. Din alea scandalagioaice. Din alea care îți arată curu’ obez și jegos de fiecare dată când se ceartă… Bineînțeles că nu poartă lenjerie… Chiar ăsta e argumentul suprem… Oricât ar costa, merită!

9. Avem divizia noastră de protecție împotriva magiei negre

Nu cred că ați auzit vreodată de un țigan care să aibă cununiile legate. Sau să aibă argint viu în el. Sau alt fel de blestem sau magie neagră care să fie aruncat asupra lui. Sunt basme. Nu există. Noi avem sute de regine ale magiei albe care compensează cantitatea de magie neagră. Deci suntem protejați din toate poărțile. Nu ca și fraierii de rumâni, care trebuie să dea bani grei să scape de vrăji și  blesteme.

Singura problemă care rămâne de rezolvat, e cum pot să devin țigan. Sunt căsătorit și îmi iubesc nevasta, deci varianta să mă căsătoresc cu o țigancă iese din discuție. Oare e destul să mă declar la următorul recensământ de etnie rromă? Se poate să îți schimbi naționalitatea? Există vreo posibilitate să rezolv așa? Poate mă ajutați cu un sfat… Că restul le rezolv eu cumva… Mă bronzez bine, nu mă spăl atât de des și îmi schimb garderoba. Știți vreun site cu haine pentru țigani? Ce se mai poartă? Ce culori sânt la modă anul ăsta? Sau se spune „hanul hăsta”? Trebuie să îmi pun la punct vocabularul… Vă las că am multe de făcut…

Haules că m-am tirat, te bengav. Adică să-nebunesc!


scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.