Atenție la țepele date de transportatorii fictivi!!!

A apărut o nouă metodă de dat țepe. Vă descriu pe scurt metoda de operare, poate cei care cunosc fenomenul mai bine pot veni cu complectări sau metode de combatere.

o firmă fictivă, fără nici un fel de activitate în domeniu își face un cont pe bursa transportatorilor. În același timp infractorii închiriează spații de depozitare în zonele periferice ale orașelor. Bineînțeles că toate actele pentru contractul de închiriere sunt false.

MO.  pe bursa transportatorilor o firma care are nevoie de un transport depune o cerere de oferta. Sau o casă de expediții. Firmele de transport care sunt interesate depun oferte de preț. Este aleasă de obicei oferta cu cel mai mic preț. Poate că mai contează și alte criterii, dar în 90 % din cazuri, prețul e cel mai important. Hoții noștrii dau cel mai bun preț. Cu o valoare sub prețul pieței ca să fie siguri că sunt aleși de către beneficiar. Sunt mai mult ca sigur că pot să afle din timp ce fel de marfă transportă. Se face un contract și toată lumea e mulțumită. Hoții depun din nou cererea de ofertă pe bursă și aleg o altă firmă să facă transportul, dar în numele lor. Bineînțeles că prețul este mai mare decât cel oferit de ei. Aleg o firmă la întâmplare căreia îi dau transportul. Firma ridică marfa de la casa de expediții sau de la furnizor și pleacă la drum. Când sunt aproape de orașul unde trebuiau să livreze, șoferii camioanelor sunt sunați pe telefonul mobil și îndrumați spre alte locații pentru descărcare, decât locația care apare în actele transportului. Toate actele sunt în regulă. Nimeni nu poate bănui nimic. Se mai întâmplă cazuri de genul ăsta. Șoferul duce marfa la noua destinație, descarcă, primește toate actele și își vede de drum. Băieții pun marfa furată în alte mașini și în câteva ore se fac nevăzuți.

SPER CĂ M-AM FĂCUT ÎNȚELES ȘI POATE CĂ CE AM SCRIS AICI POATE AJUTĂ VREODATĂ PE CINEVA!

poza e de aici

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.