Izvor de nesimțire!

În România hotărârile judecătorești nu sunt izvor de drept. Adică dacă un judecător a considerat că tu ai dreptate într-un proces, este foarte posibil ca alt judecător să considere că nu ai dreptate. Bineînțeles că ambii judecători judecă exact aceleași fapte și au aceleași dovezi. Nu poți să îi zici unui judecător că un caz similar a fost judecat într-un anumit fel. El (judecătorul) poate să judece exact pe dos. De ce? Nu știu! Dar poate pentru că trăim în țara asta unde toate îs cu curu’ -n sus. Dar nu vreau să vă vorbesc despre justiție. Că nu ăsta e subiectul.

Spre deosebire de justiție, în real life românii consideră că nesimțirea unora este un izvor puternic și pentru nesimțirea lor. Vă dau un exemplu.

Eram la Real, în galerie la o cafea. Știți foarte bine că există o lege care interzice fumatul în spațiile publice. Știți de asemenea că m-am lăsat de fumat. Dar chiar când eram fumător nu prestam în locurile unde nu era permis. Ori mă abțineam , ori evitam să mă duc în asemenea locuri. Consider că e o dovadă de respect pentru ceilalți. Și pe lângă asta e ceva ilegal. Adică ceva ce nu trebuie făcut!

Lângă noi erau 5 adulți și un bebeluș. Povești, glumițe… Oamenii erau relaxați la o cafeluță de sărbători. Apare la o altă masă în apropiere o doamnă cu fata ei (așa am dedus dupa …) se pun la masă comandă o cafea. Își aprind țigările fără nici o problemă. Vă reamintesc. Este interzis fumatul în spațiile publice. Pe bar era un afiș imens cu fumatul interzis. Domnii care erau la masa cu bebelușul i-au atras atenția să stingă țigara. Răspunsul femeii ne-a lăsat pe toți mască:

Și cei care au stat la masă înaintea ei fumaseră. Că erau chiștoace în cana de cafea. Și dacă nu ne-a deranjat atunci să facem bine să nu ne deranjeze nici acum!

Adică foarte simplu. Dacă alții au fost nesimțiți, ea de ce să nu fie?  Foarte sincer să fiu nici nu am știut ce să-i răspundem…

Un prieten de-al meu s-a dus la barmană. Care a ridicat din umeri. Nu avea ce să facă, era singură pe schimb și colac peste pupăză era o biată copilă de 19-20 de ani.

A chemat penibilii ăia de la Forța XXX sau Shaolin cum i-or fi chemând. Unii nu aveau treabă cu galeria Real, iar cei care aveau treabă cu galeria nu știau ce trebuie să facă dacă fumează un client. A sunat la protecția consumatorului. Unde o babă plictisită a zis că ei nu se deplasează pentru atâta lucru și chiar dacă s-ar deplasa barul ar primi amenda. Nu nesimțita care fuma fără jenă!

Deci am rezolvat. Nu se poate. Femeia cu maxim de tupeu  a fumat liniștită, și-a băut cafeaua și s-a dus în treaba ei. Foarte normal. Dacă mai fumase cineva acolo, cum am avut tupeul să ne luăm chiar de ea… După radarul meu, noi am picat de rahat… nu ea.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.