Țara lui "lasă bă că merge și așa"

Am un prieten, care după casătorie mi-a devenit ceva rudă de al 23-lea. Care are o mică afacere. Un atelier de dezmembrări auto. S-a chinuit cum a putut el și a reușit să cumpere vreo 100 de mașini și acuma le vinde pe bucăți. E o afacere mică, are doi angajați și se chinuie și el cum poate ca să se descurce. Bun. Acuma de când am intrrat în Uniunea Europeană s-a adoptat o lege care îi obligă pe toți proprietarii de ateliere de genul acesta să își betoneze toată suprafața pe care își desfășoară activitatea. Bineînțeles că această lege există doar în țara asta de rahat. În Germania nu există. Știm sigur asta pentru că acest prieten al meu merge săptămânal în Germania după piesele mai mari. Deci după cum vă comunicam omul meu trebuie să betoneze curtea unde ține mașinile. Operațiune care ar costa peste o sută de milioane (de lai vechi, firește). Cred că nu trebuie să vă mai explic că nu are banii ăștia, nu? Ok. Vine inspecția de la mediu. Și omul meu nu corespunde. Ce pățește? Primește amendă. Cât? 50 de milioane de lei (vechi). Plătește amenda. Că nu are ce face, pentru că amenzile sunt pe persoană fizică și dacă nu le plătești, faci pușcărie. Treaba asta se întâmplă de vreo 3 ani. Acuma vă întreb și eu: nu era mai drăguț dacă inspectorul de la garda de mediu îl obliga să cheltuiască banii betonând jumătate de curte. La anu cealaltă jumătate? Și în al treilea an era perfect legal. Dar ca să ajung de fapt la morala acestei povestiri, legile în țara asta sunt făcute cu curu! Așa cum există dilema cine poate forma un guvern? Partidul cu cele mai multe mandate, sau partidul (partidele) care au mai mult de 50% din mandate în parlament. Voi vă dați seama ce lege avem? Nu se știe cine are dreptul să facă Guvernul. Pd-l are mai multe mandate decât celelalte partide dar au numai  33 % din parlament. Nu se știe!

Cine ar trebui să reglementeze problema asta? Curtea constituțională. Aceeași curte care a dispus renumărarea voturilor anulate, deși aceasta era a 4-a sau a 5-a pe lista alcătuită de PSD. Mă refer aici la gravitatea faptelor, nu la o anumită ordine cronologică.

Mai avem legile care reglementează alegerile dar nu prevăd cum se procedează în cazul în care 60% din țara asta este convinsă că au fost fraudate.

Deci este sau nu este România țara lui „lasă bă că merge și așa”?

0 comentarii la „Țara lui "lasă bă că merge și așa"”

  1. M-am amuzat cu betonatul si legile de rahat pe care le avem .Toate in tara asta merg pe principiul ”merge si asa”in schimb la amenzi merge ca uns tot angrenajul si armata de inspectori ,comisari ,politisti de tot felul,comunitari sau veritabili.Eu am o vasta experienta in a fi amendat si in ultimii 20 de ani am fost amendat pt tot felul de chestii si niciodata nu s-au repetat pt aceasi chestie ci mereu pt altele noi.Iti spun doar ultima nota de plata 15000 ron de la opc 5000 pt ca nu am avut orarul afisat(a cazut sau la luat vreun client ,naiba stie ) si 10000 ca nu aveam verificare metrologica pt un cintar pe care nu il mai folosesc de ani de zile ca nu mai am ce cintari dar nu l-am dus acasa ca doar e al firmei .Iti dai seama ce cretini trebuie sa fie cineva sa voteze o lege sa iti dea 5000 roni(50 milioane lei vechi ca nu ai orar afisat de vreme ce magazinul e deschis cind iti da amenda.Dar aici e chestia interesanta esti amendat pe baza unor ordonante de urgenta nu pe baza vreunei legi .Si ordonante sint cu miile si mai apar si acum Sintem o tara de amendati ,jumatate lucreaza si jumatate ii amendeaza pe cei care lucreaza.Asta e .Ma bate deja tot mai serios gindul sa o las balta si sa ingros si eu si cei 6 angajati cozile de la somaj sa las fara obiectul muncii haitele de inspectori ,comisari si comunitari ca asa nu se mai poate.

  2. ai dreptate, ar fi interesant de vazut ce procent din PIB sunt amenzi. eu fac pariu ca cel putin 5 %…
    si ca sa fii mai linistit si eu ma gandesc sa suspend activitatea vreo 6 luni. 12 poate. cine stie…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.