Cam cum ar trebui să te comporți dacă dai peste un hoț. Comunicat oficial!

Vin sărbătorile și la fel ca și în anii precedenți vă asigur că va urma un val de infracțiuni. De la furatul din buzunare până la jafurile în toată regula din case. Din casele dumneavoastră, bineînțeles. Și vă recomand să nu aveți încredere în poliție. Ca de fiecare dată poliția română nu va face absolut nimic ca să împiedice infractorii să se îmbogățească. Nu vorbim acum de marii infractorii, adică cei care fură câte o rafinărie sau alegerile într-o țară. Vorbim de micii găinari care fură mărunțișuri. Și cei de talie mijlocie, care v-ar putea lăsa fără mașină sau electronicele din casă. Deci cu oricare din aceștia aveți ghinionul să vă întâlniți vă supunem atenției un set de reguli de tratament al infractorului, să nu vă treziți puși  în pericol să petreceți sărbătorile în pușcărie.

1. Dacă sunteți în mijloacele de transport în comun și simțiți că vă cotrobăie cineva prin buzunare, nu vă alarmați și foarte important nu faceți gesturi bruște. Aceste gesturi ar putea fi interpretate greșit de către hoț și în legitimă apărare, el, ar putea să vă lovească. Dacă totuși se întâmplă și hoțul este obligat să vă lovească cel mai indicat ar fi să vă feriți fața ca nu cumva hoțul să se lovească la mână. Evitați pe cât posibil expunerea unor zone contondente ale corpului, pentru ca nu cumva să creați răni hoțului. Dacă, Doamne ferește, hoțul se rănește cel mai indicat e să faceți tot posibilul să fie transportat cât mai repede la spital și pe drum să anunțați poliția de fapta abominabilă comisă.

2. Dacă cumva surprindeți un hoț cotrobăind în mașina dumneavoastră sau încercând să vă fure roțile, poate chiar mașina, cel mai indicat ar fi să nu interveniți în nici un fel. Dar în nici un fel, pentru a nu obliga hoțul să fugă și să se rănească. E mai bine să așteptați până hoțul termină ce are de făcut. Dacă vedeți că vrea să fure mașina cu totul e bine să îi dați cheile. Dar mare atenție. Nu mergeți direct la el cu mâna întinsă cu cheile. Din nou există posibilitatea ca hoțul să înțeleagă greșit gestul dumneavoastră și să considere că l-ați atacat. El va încerca să se apere  și există posibilitatea să se rănească. Din nou, dacă cumva, lovindu-vă, hoțul s-a accidentat sunați de urgență salvare. Cel mai bine este să treceți la 2-3 metri de mașină și să „scăpați” cheile din buzunar. dacă hoțul nu a observat gestul dumneavoastră, depărtați-vă câțiva metri și tușiți ușor, dar fără a privi în direcția hoțului. Repetați gestul dacă este nevoie.

3. Pentru hoții din locuințe. 2 variante:

a. la întoarcere acasă observați că este cineva la dumneavoastră acasă. Nu vă precipitați și în nici un caz nu intrați în casă. Cel puțin cât hoțul este acolo. Este foarte periculos ca hoțul să aibă un atac de panică pentru că e întuneric și nici nu vă cunoaște casa și să încerce să fugă, rănindu-se. Se mai poate să se simtă amenințat de prezența dumneavoastră pe teritoriul lui (cred că știți că ei își împart zonele unde operează) și să vă atace, repet în legitimă apărare.

b. sunteți acasă. auziți un hoț care cotrobăie prin casă. Nu faceți nici un gest pripit. Lăsați-l să își termine treba. Dacă vedeți că zăboveește prea mult e foarte indicat să îi spuneți unde țineți aurul și banii. Nu țipați. Vorbiți rar, cu voce joasă și la persoana a 3-a. Adică cu „dumneavoastră”. Lăsați-l să lucreze liniștit.

Respectați aceste reguli simple pentru  a fi siguri că nu puneți vieți nevinovate în pericol. În cazul în care este nevoie, este foarte important să duceți persoana rănită la doctor. Dacă se consideră că nu s-a accidentat și poate pleca acasă, dumneavoastră aveți obligația să vă predați poliției. Pentru tentativă de rănire. Și să cereți 30 de zile de carceră. Asta ca să vă învățați minte și să respectați aceste reguli simple. Există multe cazuri (Becali, Iovan) care au avut de furcă cu justiția doar pentru că nu au respectat aceste reguli.

Ministerul de interne

0 comentarii la „Cam cum ar trebui să te comporți dacă dai peste un hoț. Comunicat oficial!”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.