Domnu doctor? Mai aveți ceva bani, că trebe la primărie!

Nu trăiesc în București. Nu îmi place orașul pentru că e prea aglomerat. Pentru gustul meu. Urmăresc ce se întâmplă acolo pentru că mi se pare normal să ne intereseze viața din capitala țării. Vorbim despre magnificul primar al capitalei, Ilustrul domn Oprescu. Care aruncat pe geam acum o lună vreo 2-6 milioane de euro în încercarea de a deveni președinte. E foarte largă plaja, pentru că ceața asta referitoare la cheltuielile din campania electorală trebuie menținută. Să nu afle prostimea ce bani se aruncă pe piață în campania electorală.

Domnul Oprescu în momentul instalării la Primăria Capitalei a început în forță, comcediindul pe arhitectul șef. De ce? El zice că domnul arhitect (Bold pe numele lui) e cauza tuturor relelor din jurul construcțiilor bucureștene. Eu zic că l-a concediat pentru că s-a opus unor proiecte ale acoliților Psd-ului. Dar asta e altă discuție. Ce e foarte fain e că omul demis a dat în judecată Primăria și a câștigat salariul pe lunile în care nu a muncit și vreo 800 de milioane de lei vechi (80000 de lei noi) despăgubiri. Sunt sigur că pune omu în buzunar miliardul (lei vechi firește!). Cine plătește? Tot prostul de cetățean! Oprescu și-a făcut damblaua și mai mult ca sigur că și-a rezolvat și ploile în timpul ăsta. Ne-a arătat cum a venit el să curețe sistemul de corupție.

Acuma fiți atenți ce probleme am eu:

1. Toți oamenii politici strigă în gura mare că numirile acestea nu au nici un fel de criterii politice. E vorba doar de competență. Eah, right! Păi dacă te numește un om politic (chiar dacă e ”independent”) într-o funcție, nu te implici și tu puțin în a-l susține? Pe el și pe cei care au cotizat la campania electorală? Nu ar fi mai simplu să faceți ca la americani, care schimbă tot personalul administrativ la alegeri. Adică vreo 12.000 de oameni, care sunt schimbați când pierde partidul. Dar măcar am știi și noi cu cine votați!

2. Dacă tot schimbați oameni așa că vrea mușchiul vostru, de ce nu vă interesați să o faceți legal? Adică vorbiți cu un jurist și vedeți că în România este foarte greu să concediezi un om. Legal vorbind. Este aproape imposibil.

3. Dacă tu, Primar ca și funcție, te decizi să încalci legea, de ce nu o faci pe buzunarul tău? Adică de ce nu aduci de acasă banii pe care trebuie să îi dea primăria acum ca și daune? Tu ai semnat demiterea lui, tu asumă-ți și consecințele. Nu mă interesează pe mine care e mai cinstit sau mai vinovat. Eu vreau să văd cine plătește banii ăia, și dacă nu e Oprescu sunt foarte curios de ce!

HAI ROMÂNIA! Sari cu banu!

Nu fac aici o campanie împotriva lui Oprescu. Nici pro Bold. Vreau doar să vă arăt lipsa de responsabilitate a celor care ne conduc. Și vă asigur că și cei 8 directori demiși de Berceanu vor câștiga procesele cu statul. Sau poate le-au câștigat deja. Dar nu au mai făcut valuri. Și toată lumea e mulțumită. Mai puțin fraierii care plătesc campaniile acestea de imagine!

Un comentariu la „Domnu doctor? Mai aveți ceva bani, că trebe la primărie!”

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.