V-ați curățat cizmulițele? Le-ați pus în geam?

Vine moșu în seara asta. Numai la ce cuminți… La cei răi le aduce o botă… Că pe noi așa ne amenințau părinții. Aduceți-vă aminte de emoțiile nopții de Niculaș. Oare am fost destul de cuminte. Oare papuceii sunt destul de curați? Pentru că cel puțin în casa noastră și ăsta era un criteriu pentru cantitatea de jucării primite de la Moș…

Trebuia să fii cuminte  și acasă și la grădi și la buni. Nu trebuia să minți, sau și dacă mințeai era bine să nu fii prins. Să mânânci tot din farfurie. Să mai faci și tu trebă prin casă. Cât poți!

Conta mult și să nu faci pișu în pat!

Pentru cei cu mai multă experiență am și eu niște întrebări:

Acuma cine e Moș Nicolae? E ruda mai săracă a lui Moș Crăciun? De ce vine în altă zi și nu vine odată cu Moș Crăciun? Or fi certați? Și de ce cadourile lui Moș Niculae îs mai nașpa?

Eu cred că e ca un fel de încălzire pentru Moș Căciun! Un fel de partener de antrenament, ca și la boxeri! Moș Niculae nu are sanie și reni?  Ce are în loc de sanie? Un cărucior? Și în loc de reni? Poate niște câini? Or fi maidanezi sau husky? Dacă pune cadourile în papuci și ție îți miros picioarele el nu se supără? Că ar fi aiurea să se supere. Adică am fost cuminte tot anul și el se supără că mie îmi miros picioarele… Moș Niculae are nevastă? Că știm că Moș Crăciun are una. Unde locuiește Moș Niculae?  Că sigur locuiește la noi în țară! Pentru că numai la noi vine! O fi undeva prin munți… Dar ce face vara? O fi având și el o fabrică de jucării ca și Moș Crăciun? Dacă face jucării pentru copii, cine îl ajută? Că nu se pomenește nicăieri că ar avea ajutoare… Moș Crăciun știm sigur că are! Poate de aia cadourile lui îs mai nașpa, pentru că le face singur. Mai puțin portocalele. Pe alea cred că le importă! Că dacă nu are nici ajutoare nici sanie cu reni zburători cum poți aduce atâtea fructe …

Dar lăsați prostiile! Mergeți și vă uitați în cizme! Poate a venit deja…

0 comentarii la „V-ați curățat cizmulițele? Le-ați pus în geam?”

  1. Şi eu am crescut cu acelaşi impresii despre Moş Nicolae. Pentru mine acesta deschidea sezonul cadourilor care culmina cu Moş Crăciun. Nu-mi mai amintesc exact, dar parcă Moş Gerilă venea de Revelion şi era cam la fel de bogat ca şi Moş Nicolae. Sau la fel de sărac?

  2. Aşa e. Ăsta e unul dintre motivele pentru care nu ţi-am răspuns la comentariul kilometric pe care te-ai ostenit să-l scrii la articolul meu despre Apple (pentru ca nu tot nu m-ai m-ai convins :).
    Cum să fie cu .ro? În general, provocator. Dar dacă vrei un răspuns pe o temă anume legată de mutare, nu te sfii să întrebi….

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.