România! Eu nu-ți urez la mulți ani! Că nici tu nu mi-ai urat de ziua mea!

Așa cum văd eu lucrurile noi doi, adică eu Gaben și tu România, nu avem nimic în comun.

Absolut nimic. Deși de multe ori mi te imaginez ca un cămătar jegos. Care nu uită în fiecare lună să vină după bani.

Cum care bani? Toți!

Și totuși ești un cămătar prost. Pentru că după ce iei banii de la mine îi pierzi pe drum… Nu mă deranjează așa de tare că îmi iei banii. Ce mă deranjează cel mai tare e că tot eu trebuie să îi dau bani mamei mele pensionare. Și ea a muncit pentru tine. 45 de ani. Și acum nu are bani să trăiască liniștită. Tot eu trebuie să dau bani când suntem  bolnavi. Eu sau familia mea. Tot eu trebuie să dau bani pentru drumuri. Și tot eu repar mașinile o dată la 3 luni. Pentru că se rup în gropi. Tot eu trebuie să plătesc pentru justiție și poliție care nu mă protejează deloc, ba mă mai și amendează când mă prind la înghesuială.

Tu Românie ce faci cu banii?

Rezumat. Eu ,Gaben și tu Românie, nu avem nimic în comun. Tu mă furi și eu încerc să supraviețuiesc.

Adică e foarte clar că ție nu-ți pasă de mine!

Și nu îți urez ”La mulți ani” pentru că nici tu nu mi-ai urat de ziua mea.

Hai , Pa.

Și ca să fie clar: nu sunt mândru că m-am născut în România. Chiar mă consider ghinionist!

0 comentarii la „România! Eu nu-ți urez la mulți ani! Că nici tu nu mi-ai urat de ziua mea!”

  1. Cu toate ca ai libertatea de a pleca oricand doresti din tara nu faci acest lucru. Lasand ipocrizia la o parte, inseamna ca esti multumit de ceea ce gasesti in Romania. Altfel ti-ai baga picioarele in familie, rude si toate celelalte si ai pleca in secunda 2 in Letonia (asta ca sa te convingi ca se poate trai in UE si mai rau decat in Romania). Atat timp cat ai reusit prin munca proprie sa ajungi la un punct al carierei in care sa nu mai fii preocupat de grija zilei de maine, atat timp cat viata niciunui membru al familiei tale nu a fost afectat de vreun abuz grav al statului, atat timp cat ai voie sa pornesti oricate revolutii online impotriva propriei tari, chiar nu vad de ce ai arunca cu noroi in tara asta?!
    Dar deh, asa e la moda in ziua de azi, ii iei in deradere pe cei care inca mai cred in Divinitate pe motiv ca asteapta sa obtina totul mura-n gura fara sa munceasca, dar in schimb tu gasesti in Romania cauza tuturor nereusitelor tale. N-ai avut noroc in viata ca te-ai nascut in Romania,altfel in ziua de azi pana si Bill Gates ar fi privit cu invidie la realizarile tale …de parca in Romania te-a impiedicat cineva sa muncesti sau sa te afirimi ca sa ajungi la nivelul la care vreai. Altul a facut o afacere mai buna ca a ta, inseamna ca a dat clar spaga la fisc sau la alte organe de control. Nu ai reusit sa intrii la facultate la buget, e clar, cei dinaintea ta sunt copii, nepotii si celelalte rude ale rectorului. Vorbesc in cazul general, nu fac referire la o persoana anume.
    Pana una alta trebuie sa intelegem ca mai trebuie sa treaca ani multi pana vor creste pensiile sau pana cand vom avea o infrastructura decenta. Cand la noi salariile sunt de vreo 2-3 ori mai mici decat in Occident, e normal ca si pensiile sa fie mici. Cand la noi nu se produce aproape nimic, ci doar se importa, e normal ca veniturile din taxe sa fie mici, respectiv si realizarile. Noi suntem in democratie de maxim 15 ani (desi Ceausescu a picat la sfarsitul lui 89, functiile din conducere au mai fost ocupate ani buni tot de activitisti ai PCR), iar altii sunt de 60-70, asa ca e normal sa existea oarecare diferente intre noi si englezi, francezi, elvetieni si austrieci. Romania trebuie comparata cu Ucraina, Rusia, Belarus, Letonia, Rep. Moldova, pentru ca pana in 89 am avut un trecut oarecare comun. Abia, facand aceasta comparatie, se poate vedea ca totusi incet, se fac unele progrese.
    In final iti urez si tie un sincer „La multi ani!”

  2. Iti multumesc pentru ca stii sa dezbati civilizat. am sa incerc sa fiu mai explicit. nu pentru ca ar tebui sa ma explic. ci pentru ca nu vreau ca randurile scrise mai sus sa iti creeze o idee gresita despre mine.
    Am depasit varsta plecarii din tara. Sunt casatorit si vrea la anu sa fac un copil. Am avut ocazia sa plec chiar la o munca bine platita. Dar nu am plecat. De ce? Pentru ca m-am gandit ca fac parte din generatia care trebuie sa reinceapa sa construiasca tara asta. Sper ca nu suna pompos. nu asta a fost intentia. chiar am crezut prosteste in puterea generatiei mele. imi pare rau dar m-am inselat. de ce? am sa povestesc odata intr-un post separat. Deci nu se mai pune problema plecarii. Toate lucrurile trebuie facute la timpul lor. Toate.
    Hai sa iti explic de ce mi-e frica mie in viata
    Sa nu ma îmbolnavesc in Romania. Intelegi? Sa nu ajung sa mor cu zile in spitalele din tara asta. Unde trebuie sa iti cumperi chiar si o seringa. Intelegi? Dar daca eu nu platesc banii la stat stii ca sunt pasibil sa fac puscarie? Ce se intampla cu cei care nu vireaza banii la spitale sau cei care ii arunca pe geam? Aud?
    De aceea ti-am spus ca am ghinion ca m-am nascut in Romania. Nu de altceva.
    hai sa iti mai spun cateva cuvinte despre mine. am incepu sa lucrez de la 16 ani pentru ca eram orfan. am intrat la facultate la relatii economice internationale la stat la Bucuresti. Nu am avut bani sa merg la scoala petnru ca primeam de la statul roman 1600 de lei. mama mea avea atunci o pensie de 14000 de lei. adica 75 de dolari. vorbim de anii 90. am cautat un loc de munca timp de 2 saptamani in Bucuresti, nu am gasit nimic si m-am intors acasa. M-am dus la Baia Mare la o scoala postliceala de meserii. Nu am mai primit pensia de urmas de la stat. pe motiv ca am intrerupt studiile. Intelegi de ce urasc statul acesta? Am spalat pe jos in bucatariile unor internate pentru o farfurie de mancare si descarcam saci de ciment noaptea in gara pentru 60 de dolari pe luna.
    Mi-am facut firma din 1996. de atunci am avut o medie de 10 angajati. Am platit undeva in jur de 20000 de euro pe an bani la stat (tva, impozite, dividende, etc). Nu am primit nu un leu, macar o scutire de plată sau o amanare din partea statului roman.
    Mama mea s-a operat de 2 ori la ochi. Operatie care daca nu reusea intra in grupa de invaliditate I. Adica orbea. Am platit 4000 de euro ambele operatii. Nu am primit de la stat nici un leu. Am platit chiar si femeia care facea curat in salon, liftierul, am carat plase de cafele si cartuse de tigari la asistente. Cand m-am dus la casa de asigurari sa imi deconteze operatiile stii cat am primit? 480 de lei. Din 16000 de lei pe care aveam hartii. Asta era plafonul. Intelegi?
    Hai pune-te un pic in pielea mea, prietene. Nu ai fi un pic nemultumit? Nu ai avea si tu alt punct de vedere?
    Stai ca mai am!
    Avem o legislatie de rahat!
    Am ajuns cu conturile blocate pentru ca nu am platit TVA-ul la stat pentru facturi de 3 Miliarde neincasate. Da prietene noi platim TVA -ul cand emitem factura. Dar statul nu imi da uneltele sa imi recuparez banii in schimb ma arde de imi sar ochii daca nu platesc la timp. Si cand eram cu conturile blocate ghici ce s-a intamplat. Mi-a intrat o fila CEC. Pe care banca a refuzat-o. Si am intrat in CIP. Adică am fost marcat ca o companie nesanatoasa. Si a doua zi au inceput bancile sa imi frece ridichea sa le dau banii inapoi. Am fost la un pas de faliment, am scos 4 imprumuturi pe persoana fizica ca sa pot achita toate datoriile. Nu trebuie sa iti mai spun ce conditii am la credite. Foarte proaste!
    Dar surpriza. Am fost chemat de politia economica pentru ca nu am platit fila CEC. Intelegi. Sa dau explicatii de ce nu am platit. Desi o platisem intre timp. Si am stat si pe la politie vreo doua zile. Si stii cati clienti am avut eu care mi-au refuzat file CEC? 21. Stii cati au fost la politie? Doi. Stii cati mi-au platit pana astazi? Nici unul!
    Acuma scuza-ma daca is putin suparat pe tara asta!
    Vorbim alta data despre drumuri, Petrom, BCR, autostrazi, etc

  3. In niciun caz nu intentionez sa spun ca Romania e cel mai bun loc de pe pamant in care te poti naste ca sa ai parte de o viata plina de impliniri. Daca tot e sa vorbim de destin, n-am avut norocul sa ne nastem intr-un paradis fiscal gen Insulele Cayman, ca sa putem dezvolta afaceri platind taxe minime la stat, sau in Suedia sa avem garantia unui sistem sanitar bine pus la punct, dar sa recunoastem nici n-am fost oropsiti sa traim intr-o tara africana in care sa nu putem beneficia de apa curenta sau nu stim daca maine avem cu ce ne hrani copiii. Se putea si mai bine, se putea si mai rau. Asa ca eu zic ca soarta trebuie asumata, nu e corect sa ne lamentam o viata intreaga ca nu am avut noroc la nastere.
    De ziua ta, tu ii reprosezi mamei ca a avut nastrusnica idee de a te aduce pe lume intr-o tara in care nu curge lapte si miere sau ii reprosezi ca nu a putut sa iti plateasca taxele de scolarizare la universitatile de elita de pe continent (desi evident ea a facut toate eforturile pentru a-ti asigura conditii cat mai bune)!? Tu de revelion tragi linie si aduni nereusitele si te gandesti ca si in anu urmator ai putea sa te lovesti de multe dintre ele din nou?! Chiar daca nu totul a fost roz, sunt momente din an in care privesti si jumatatea plina a paharului. Sunt clipe in care te uiti in urma si vezi ce ai realizat, in care iti faci planuri pentru viitor alaturi de cei dragi, pe scurt momente in care ne permitem luxul de a fi si optimisti, nu doar apasati de greutatile vietii. Acum nu-mi spune ca nu avem acest drept doar pt ca traim in Romania!!! Din pacate multi uitam adevarata semnificatie a zilei Romaniei! 1 decembrie, nu e data calendaristica in care mimam falsa opulenta, in care ducem patriotismul la extrem si zicem bine ca suntem romani si ne-am intors impotriva nemtilor in razboi sau o zi banala in care stam acasa in cazul in care lucram la stat!!! Pe 1 decembrie nu serbam neaparat evenimentele istorice, ci mai degraba suma rezultatelor acestora care au dus la crearea contextului actual. Eu zic ca si pt tine ar trebui sa fie ziua in care iti dai seama ca desi ai pornit de jos, ai ajuns sa te integrezi perfect in societate, din punct de vedere profesional ai ajuns la un nivel la care sa poti castiga suficient cat sa poti asigura siguranta zilei de maine familiei tale (si mai mult, si angajatilor firmei), iar din punct de vedere social ai reusit sa ajungi la un nivel la care opinia ta este luata in seama (drept dovada de citesc destui si la fel de bine sunt numerosi si cei care comenteaza articolele tale), la care cuvantul tau conteaza pentru colaboratorii tai, la care esti respectat de angajati si poate cel mai important ai reusit sa iti intemeiezi o familie in care te simti bine. Probabil se putea si mai bine, dar atat timp cat in Romania ai gasit cadrul pentru a reusi sa ai, daca nu o viata fericita, macar una decenta, lucrurile nu stau chiar jalnic. Privind toate aceste lucruri realizate, ma repet, in Romania, iti mai zic inca o data La multi ani de 1 decembrie!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.