Domnule Băsescu! Ai întărit disciplina de partid!!! În PSD, PNL și UDMR!

votAlegerile uninominale promiteau să curețe clasa politică de bandiți și de hoți și să aducă un nou val de politicieni mai interesați să reprezinte comunitățile care i-au votat. Asta ne-a promis domnul Băsescu, fără să ne explice cum și de ce. Nu s-a schimbat nimic pentru că dacă până acum se plătea locul pe listă acum s-a plătit circumscripția unde partidul era sigur că poate câștiga.

Să vă explic. Fiecare partid are o situație clară a rezultatelor alegerilor pe circumscripții și secții de votare. E un tabel unde vezi că te-au votat atâția oameni. Rezultatele nu se schimbă dramatic în timp așa de scurt (de la locale la parlamentare) așa că poți să fii 90 % sigur că o să câștigi în circumscripția unde ai mai câștigat odată anul acesta. Așa că vinzi locul acela și rămâne să te bați pe celelalte circumscripții. V-am explicat acum cum a fost posibilă vânzarea locurilor la alegerile parlamentare. Nimic nou până acum!

Acum am să vă explic care este avantajul alegerilor uninominale. Pentru că există un avantaj extraordinar. Dar nu pentru noi! Pentru ei! Pentru partidele politice! Care?

Vă explic! Până acum dacă nu te supuneai disciplinei de partid, singura lor armă era să îți retragă sprijinul politic și să te excludă din partid! Dar tu rămâneai parlamentar sau senator și pe lângă faptul că partidul pierdea un vot ca și număr, tu ca independent făceai ce vroia mușchiul tău. Intrai în alt partid sau îți vindeai votul celui care dădea mai mult! Acum lucrurile s-au schimbat. Dacă nu respecți disciplina de partid există posibilitatea să fii înlocuit. Cum? Păi pentru că tu ai fost ales nominal de niște oameni, aceeași oameni pot aduna semnături pentru ca tu să fii demis. este nevoie de același număr de semnături plus una și tu rămâi fără fotoliu de parlamentar. Este simplu (chiar dacă nu vi se pare) pentru mecanismele de partid foarte bine organizate cum sunt PSD sau PD. Faci liste cu alegătorii și pui pensionarii să se plimb e prin cartier. Mai mult ca sigur că toată lumea votează pentru că nu ne plac parlamentarii și pentru că ne place să simțim că avem ceva de spus. Fiți foarte siguri că parlamentarii știu foarte bine chestia asta și sunt foarte cuminți…

Se adună voturile necesare și politicianul care a călcat strâmb este trimis acasă. Nu știu cine îl înlocuiește, dar nici nu ne interesează.

Ați văzut ce disciplinați au fost la vot cei din PSD, PNL și UDMR. Foarte puțini au ales să nu respecte disciplina de partid. Foarte puțini. Vreo 8.  La alte moțiuni erau câte 50- 60. De aceea a fost aleasă varianta votului la vedere. Cu înregistrare video.

Așa că domnule Băsescu. Ați luptat pentru alegerile uninominale, care nu au avut alt rezultat decât că acum partidele au devenit niște nici armate unde disciplina e pe primul loc.

De unde nu mai pleci când vrei tu și unde trebuie să respecți toate regulile. Pentru că dacă dezertezi pedeapsa e maximă. Moartea! Ca om de afaceri, ca politician , ca baron local, ca miliardar, ca și vedetă etc,…

Rămâi pe drumuri… Și apoi fără nici o funcție nu mai câștigă firmele prietenilor nici o licitație, nu mai sunt lucrări pentru stat, mai vine și vreun control, sare și presa pe tine… adică mori… Nu fizic, doamne ferește departe de noi gândul…

Deci. Domnule Băsescu. Acum am realizat de ce ați avut nevoie de alegeri uninominale. Să nu plece băieții de la un partid la altul. Din păcate (sau din fericire) și la celelalte partide se întâmplă la fel. S-a văzut la moțiunea de cenzură.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.