Lumeeee! A picat Guvernu'! Ok. Și?

casa de marcatN-am avut niciodată, și când spun niciodată mă refer la toți anii de după revoluție un Guvern care să facă ceva pentru țara asta. Dar nici unul. Nu pot nici măcar să nominalizez o persoană. Nu am în minte măcar un singur om care să-mi fi lăsat măcar impresia că face ceva pentru noi, proștii de cetățeni.  Dacă cumva aveți impresia că din sutele de miniștrii care au jurat cu mâna pe biblie că vor face totul pentru propășirea neamului există macar unul care să fi fost măcar atent când a citit jurământul vă înșelați amarnic. Chiar din clipa aceea  în capul lor o casă de marcat calcula sutele de mii de euro care urmau să le umfle buzunarele și conturile din țări străine. Dacă credeți în continuare că măcar unul din ei este cinstit, e foarte clar ori sunteți rude ori faceți afaceri cu el.

Acuma despre ultimul guvern. Mai înainte de toate: care guvern? ați simțit măcar o secundă că fac altceva decât să pregătească campania pentru preșidenție?  Și nu se pregăteau teoretic. Se pregăteau practic. Că mai practic decât să furi tot ce îți cade în mână nu se poate. Campaniile Ridzi și Udrea vi se par altceva decât jaf la drumul mare? Campaniile presidențiale costă bani mulți…

Sunt  sigur că ar fi fost mult mai bine fără ajutorul neprețuit al fostului guvern. Adică dacă nu ar fi făcut nimic. Pentru că toate măsurile pe care le-au luat au fost prea târzii și aplicate disproporționat în raport cu problemele pe care trebuiau să le rezolve. Nu au avut nici un fel de strategie (în afară de cea de a-și recupera banii cheltuiți la parlamentare și de a strânge niște bănuți pentru presidențiale).

Există și o parte bună. Am aflat ce salarii aveau directorii și directorașii din sistem. Am aflat ce afaceri se făceau (și se fac) pe banii statului și câți bani se aruncau aiurea. Sute de milioane de euro dispăruți fără urmă. Am aflat despre dezmățul pe bani publici. Dar nu am găsit nici un vinovat. Nici un om care să fie acuzat și care să poată fi dovedit. Nici măcar un singur vinovat. Nimeni? Pentru că și cei care vin la putere vor face aceleași lucruri și e păcat să se termine așa de ușor?

Drept urmare. Nu cred că avem nevoie de un guvern. Nu ne-a ajutat până acum. De ce ne-ar ajuta de acum?

Ce ziceți?

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.