După pui de moroșan să nu dai cu bolovan… Că te calcă cu gipu!

Ați auzit bănuiesc epopeea din Borșa. Am mai scris și eu ceva, puțin, despre asta. Ce mă bucură foarte tare e că poliția nu e în stare să îl prindă pe marele infractor.

Pentru că așa își dovedește capacitatea de reacție într-un mediu unde nu au turnători și informatori plătiți cu 2500 de lei pe lună să dea din gură. De 19 ani Borșa a fost un stat în stat. Dacă la început erau minerii și nu erau mulți polițiști să se încumete să facă ordine. După ce au picat minele, sportul național a fost furatul de lemne din pădure și braconajul. Din nou polițiștii nu au avut multe de zis. Dar pentru că la bani se adună șmecherii ca muștele la rahat au apărut câțiva șmecheri care au monopolizat exploatarea lemnului din zonă. Ei de aici încolo poliția era doar o amintire. Ca și sport local, din cei 16000 de localnici plecați , marea majoritate în Italia, au apărut și hoții de mașini. Și pentru că erau niște bani făcuți ușor și aici erau câțiva șmecheri. Cu foarte mulți bani. Mașinile erau aduse în camioane de 7,5 t, trecute vămi și înmatriculate fără nici un fel de probleme. Se mai cărau și droguri, dar mai rar. Eu care eram un rupt în cur din Vișeu știam de lucrurile acestea.  În Borșa și în Vișeu era și este SRI, Poliție și alte organe care ar avea datoria să apere legea. Unde au fost acești oameni până acum? Cum este posibil să nu fi apărut nici un raport despre ce se întâmplă în Borșa? De ce nu s-au luat nici un fel de măsuri?

Când s-a stricat treaba cu mașinile de lux, au trecut la utilaje de construcții. că pe acestea nu le urmărea nici dracu și erau ușor de inmatriculat. Dar băieții smecheri au făcut o greșeală foarte mare. În loc să vândă în continuare utilajele, s-au decis să încerce să le închirieze. Aici au supărat niște șmecheri mai mari…

Deci domnilor polițiști. Mă bucur că nu îl prindeți pe Nicoară Mihali Bandriş (așa îl cheamă pe giolgău) pentru că e copilul vostru. Voi l-ați crescut, i-ați dat țâță și acum învățăcelul și-a întrecut maeștrii.

Și sunt 50%  sigur că mulți dintre voi vă rugați în genunchi în fața icoanelor să nu fie prins. Poate îi mai dați câte un telefon… Că dacă s-apucă de vorbit…

0 comentarii la „După pui de moroșan să nu dai cu bolovan… Că te calcă cu gipu!”

  1. Pingback: Anchetele politiei facute la comandă « Gaben.ro

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.