Țara mea SF – Politica

Politicienii din Țara mea SF sunt oameni total implicați în a  Ne face viața mai bună. Pentru a deveni Politicieni ei trebuie să dovedească că merită această poziție. Pentru că sunt niște persoane altruiste, Politicienii vor renunța la bunurile lor materiale și își vor dedica în totalitate existența îmbunătățirii vieții Noastre.

Ca să devii Politician după ce ai fost votat trebuie să ai un cont de 1.000.000 de euro pentru a te califica în funcție. Din acești bani 10% vor fi dedicați salariului și cheltuielilor Politicianului pentru perioada de 10 ani pe care a fost ales. Restul de 90% sunt reținuți ca și garanție pentru cazul în care se constată că Politicianul nu se achită de îndatoririle acestei ocupații.

După terminarea mandatului dacă Politicianul a fost onest și și-a satisfăcut mandatul într-un mod corect, poate fi reales pentru o nouă perioadă de 10 ani. La realegere va fi obligat să completeze suma de 100.000 de euro cheltuită din donații de la alegători.

Dacă politicianul nu este reales suma rămasă (900.000 de euro) se va transforma în pensie dar nu mai mult de 10.000 de euro pe an. După ce a fost Politician, orice cetățean nu va mai avea voie să fie angajat decât în structurile Statului.  Nu va  putea munci niciodată la o firmă privată și nu va avea niciodată o afacere. Nu va putea deține acțiuni sau tranzacționa acțiuni la nici o companie. Banii rămași după decesul Politicianului vor fi folosiți pentru a cumpăra mașini și pentru a construi locuințe viitorilor Politicieni. Sumele necheltuite vor fi trecute la bugetul de Stat.

Tu. Politicianule! Regulament!

Nu ai voie să ai mașină.  Pentru că vei primi mașină când vei deveni Politician. Mașinile nu sunt luxoase. Sunt niște mașini care te duc unde ai nevoie. Nu au nimic special. Sunt doar mașini. Mașinile vor fi conduse numai de Voi Politicienii. Noi considerăm că trebuie să știi să conduci o mașină, nu este nici o chestie deosebită. Dacă nu știi nu poți deveni Politician. Dacă cumva ai un handicap care te împiedică să conduci o mașină Noi vom pune la dispoziția ta un șofer. Dar pentru că nu ne pasă de problemele Tale, Tu vei plăti salariul șoferului. Mașinile nu au nimic deosebit față de mașinile Noastre. Adică nu au numere speciale sau culori speciale. De aceea Tu Politicianule vei fi tratat în trafic la fel cum suntem tratați și Noi, fără nici un fel de diferență. Dacă cumva rămâi fără carnet de conducere Noi te vom revoca pe perioada în care nu ai carnet și din funcția de Politician. Legile trebuie respectate de toți, chiar și de Voi Politicienilor!

Nu ai voie să ai casă sau case. Pentru că vei primi casă când vei deveni Politician. Casele sunt de fapt apartemente de 2-4 camere în funcție de numărul de copii pe care Îi ai. Dacă nu ești căsătorit vei primi o garsonieră. Toți Politicienii vor locui în același bloc. La marginea orașului. Toate cheltuielile le veți suporta Voi Politicienilor. Dacă nu plătiți, veți fi debranșați și după 30 de zile veți fi evacuați. Evacuarea din locuință vă suspendă automat din funcția de Politician.

Nu ai voie să ai afaceri de nici un fel. Toate afacerile deținute de rudele și prietenii tăi vor fi atent monitorizate.

Ai voie să propui și să votezi legi numai în domeniile în care ai experiență și studii. De asemenea nu ai voie să propui nici o lege care ar creea avantaje partidului tău, rudelor sau prietenilor tăi. Dacă acest lucru se întâmplă legea respectivă va fi anulată, vor fi calculate toate prejudiciile cauzate de această lege și beneficiarii vor fi penalizați cu această sumă. Totodată Tu Politicianule vei fi suspendat pe viață din politică. Garanția de 900.000 de euro va fi executată. Dacă aceste sume nu vor acoperi prejudiciul creat Tu Politicianule vei fi arestat și  judecat .

Registrul Problemelor va fi creat pentru a fi siguri că te ocupi de problemele Noastre. Vei completa în acest  Registru problemele pe care le au oamenii cu care te vei întâlni zilnic și modul în care ai acționat pentru rezolvarea acestor probleme. În acest mod Noi vom putea verifica cât de implicat ești în a ne face viața mai bună. Dacă vom considera că nu te ocupi îndeajuns te vom revoca din funcție și vom executa garanția.

Cadourile primite datorită funcției vor fi trecute automat în patrimoniul Statului, dar vor putea fi păstrate pe perioada mandatului. Nici un cadou nu poate depăși valoarea de 100 de euro. Nu ai voie să primești mai mult de 1 cadou pe lună. Pentru cadourile cu valoare mai mare acceptate de Tine, vei fi revocat din funcție.

Legislativul se întrunește zilnic. De luni până vineri. Nu sunt acceptate absențele decât în caz de boală severă sau deces. La 3 absențe vei fi revocat din funcție.

Concediul este de 22 de zile lucrătoare pe an.  Poți pleca în concediu numai după ce ai rezolvat problemele care ți-au fost aduse în atenție.

Acest document este doar un draft, și urmează a fi îmbunătățit  așa cum Noi vom considera necesar.

Cetățenii Tării mele SF. 

0 comentarii la „Țara mea SF – Politica”

  1. La 3 absențe vei fi revocat din funcție… asta inseamna mandat imperativ. iar mandatul imperativ era doar in URSS si restul tarilor comuniste. practic cel ales era ales degeaba: era revocat oricand

    dar e SF, asa ca se accepta 🙂

  2. sf ca sf, dar garantia 90% e cam exagerata !
    85% ar fi suficient !

    Ar mai trebui confectionate si niste arcane – sa fie prinsi mai usor atunci cand va trebui sa fie unsi in functii ! 😀

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.