Analiză de preț exhaustivă marca EVZ

Nepricepuților, vă dăm de veste: companiile de la care cumpărați produsele cu care vă înfrumusețați viața vă jefuiesc la drumul mare. Da! Uite de exemplu. Samsung.  Produc un televizor cu 295 de dolari și vi-l vând vouă cu 1200. Păi nu sunteți proști de umflați portofelul capitaliștilor rapace.

Sau  un Blackberry costă 230 de dolari (cost de producție) și voii că neștiutorii dați 430 de euro pe el.

Singurii care pierd bani la fiecare vânzare sunt ghinioniștii de la Microsoft care vând XBOX-ul în pierdere. Adică pierd 50 de dolari la fiecare unitate. Că ei vor cotă de piață și câștigă din vânzarea jocurilor… Săracii…

Pentru că cei care au făcut articolul respectiv nu au nici o noțiune despre cum funcționează economia reală. Ei nu știu ca pe lângă prețul de producție, un alt cost foarte important mai ales la electronice este cercetarea. Adică banii pe care compania respectivă îi cheltuiește ca se dezvolte respectivul produs. Mai apar si diferite brevete, licențe sau patente pe care compania le plătește la terți. Mai există costuri de logistică și distribuție. Se mai cheltuie niște bani pe advertising și promoții. Mai apar costuri cu service-ul. Mai dai un ban pe un soft ceva. Trebuie și distribuitorii să câștige un ban că doar muncesc pentru asta. Adică o mulțime de costuri care se adaugă costului brut de producție.

Dar reporterii EVZ n-au treaba asta. E mai simplu să faci o scădere simplă și să pui coada la cireașă.

Dacă doriți să faceți un articol mai bazat poate ar fi bine să investigați de ce un aparat foto costă la noi în țară 1400 de euro și în America 700 de dolari sau un joc pentru Xbox este 100 de dolari și în America 60 de dolari. Și nu prețuri de magazin. La firma mamă. Și aici și în America aceeași companie. Nu credeți că ar fi un pic mai articol decât mizeria asta?

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.