Care-i treaba cu Microsoft și cei $250.000?

Pe Gardianul aflăm că niște hackeri au pătruns în rețeaua de calculatoare a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP),  infectata cu virusul denumit Downadub. Păi dacă rețeaua era infectată era posibil să intre oricine. Nu? Sau dacă au intrat ei de ce au mai infectat-o. Bine e că aflăm că Microsoft dă 250.000 de dolari pentru prinderea celor care au spart rețeaua informatică. Aici e foarte ambiguă știrea. Dar noroc cu profesioniștii de la Antena3 care ne explică foarte clar ce s-a întâmplat.

Dacă până acum Microsoft oferea 250.000 pentru prinderea celor care au făcut și lansat virusul mai dau și 250.000 de dolari pentru a-i prinde pe cei care au intrat în rețea. Păi cum? 500.000? Și dacă nu-i prinde banii ăștia se raportează până la următorul virus sau atac? Ca la Loto 6 din 49? Sau sunt numai pentru etapa asta? Cel mai nașpa ar fi să fie aceeași persoană (creatorul virusului și hackerul) pentru că atunci sifonul (turnătorul) nu primește decât 250.000. Asta e părerea mea. Nu am găsit regulamentul concursului pe Microsoft.com.

Lăsând gluma la o parte eu am niște nelămuriri?

1.De ce da Microsoft banii pentru a prinde un creator de viruși? E așa de bun? Nu vi se pare o recunoaștere oficială a faptului că Windows a scăpat total de sub control?

2. Cum se poate ca un comunicat oficial al Microsoft care zice că dau bani să îl prindă pe tipu’ cu viermele să ajungă știre in România că Microsoft dă bani să prindă un tip care șterge serverele ANP. Cine face conexiunile acestea?

3. Cum se face că toate știrile se termină cu asigurarea că deși serverele au fost curățate există toate datele ”on paper” și să nu ne facem griji că se recuperează. Greu dar se recuperează. Și că dacă observați că se muncește și la reconfigurarea serverelor Poliției Române fapt pentru care rețeaua IT va funcționa foarte greu este că v-ați mai liniștit?

0 comentarii la „Care-i treaba cu Microsoft și cei $250.000?”

  1. A scapat Microsoft softul de sub control?
    Are cineva interesul sa faca un soft incoruptibil?
    Oare cine ar putea avea acces in toate calculatoarele din lume cu Windows instalat?

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.