Avantajul ortodoxismului!

Soc! Fără nici un fel de groază.

elucidarea misterului ortodoxismului!

De ce o nație care nu poate asfalta un drum e

atât de credincioasă?

click pă tv!

 

8 comentarii la „Avantajul ortodoxismului!”

  1. A fost fără acordu’ tău expres … n-ai avut nimic de zis … nimic de comentat … ok, da’ nu puteai măcar sa te c**i în scăldătoare ? Că se zice că urmările ţin toată viaţa ! De zice tot românu’ care jinduieşte după capra din curtea ta – „las’ bă p-ăsta că s-a că**t în scăldătoare …”.

    Hai c-ai zis-o bine p-aia când ai precizat cu „balcanida”. Că dacă-i să ne uităm la „jocurile asiatice”, mersu-n hagialâc la Mecca ne întrece. Nici noi nu stăm rău cu hagialâcu’ la Ierusalim da’ ailalţi ne bat rău de tot la puncte !

    În rest … fiecare-n legea lui.

  2. Salut, sunt total de acord cu tine, de aceea am preluat si eu acest video al tau si am postat un articol la mine pe blog, evident am mentionat si sursa, ca asa-i frumos. cat despre ortodoxism/religie in general, mai bine faci tu fapte bune, fara sa asculti de latra un popa, am amici popi si fac aia mai multe pacate decat omu’ de rand. 😉

  3. Nici pe departe.

    Demostratie printr-o replica generica (a nu se intelege ca am ceva cu tine, sau credinta ta):
    „Daca eu sunt prost, nu demonstreaza ca religa mea e gresita, iar daca tu esti destept nu demostreaza ca religia ta e corecta.”

    Traducere: Daca exista 99% din preoti hoti, stupizi, alea alea… nu dovedeste ca ortodoxia e dogmatica (teorie) e gresita. Si daca cel mai pios, drept, cuminte, alea alea… exista si nu e ortodox nu demostreaza ca el are dreptate.

    Punctul culminant: Eu cred ca si tu ai o oarecare mica mica indoiala ca poate acel Dumnezeu exista. (parea mea, fara demonstratie)

    Concluzie: Chiar e util sa vorbim despre niste lucruri care ne depasesc. Si nu vrem sa le intelegem 😀

    No, o sara faina.

  4. La fel de bine ai putea spune ca esti roman ca asa te-ai nascut, dar ca nu te intereseaza de Romania. Spui ca nu ai avut de ales in alegerea religiei, si spui bine. Dar acum ca te-ai maturizat ai posibilitatea alegerii. Nu zic ca-i bine una sau alta…zic si io… 🙂 . Mie mi se par credibili doar cei ce pot face un echilibru… Adica toti bloggerii ne arunca in cap cu popii care umbla cu masina si li se par a fi imbuibati. De ceilalti care traiesc in umilinta de ce nu spune nimeni un lucru frumos, sau bun? Nu participati si voi oare la ceea ce se numeste „uratirea Romaniei, sau a natiei”? Gandeste-te numa…zic si eu…Numa bine, si postari faine si-n continuare. Astept urmatoarele….

  5. Ai dreptate, e un avantaj foarte mare al religiei ca poti da vina pe ‘mniezo, dar nu asta-i motivul pentru care suntem ortodocsi si nu vrem sa schimbam religia. Si in alte culturi se da vina pe Jesus, Allah, Budha, Krishna, Thor, Superman, Mircea Badea sau cine o mai fi, cu alte cuvinte, dai vina pe divinitate pentru ceea ce ti se intampla.

    Dar faptul ca suntem ortodocsi tine fix de traditie si obisnuinta si de sentimentul ala de propietate. Ceva de genul, „Tara noastra e cea mai frumoasa. Cum de ce? Ca-i a noastra!” sau „E copilul meu, e cel mai destep. Cum de ce? Ca-i al meu”, la fel si cu religia. Dar faptul ca ceva-i al tau, nu inseamna ca acel ceva e cel mai bun si cel mai frumos.

  6. No io nu am ajuns la nivelul de critica, dar de cand am ajuns sa nu-mi poruncesca nime, am hotarat ca o sa merg la biserica cam rar. De ce ?
    *popa spune ca sa fim buni, sa fim alaturi unuii de altii, sa ne ajutam la greu, dar el, popace face?
    *cand ii botez sau cununie, trebuie sa sari la cap cu banu, sa zicem ca ne bucuram impreuna
    -dar cand ii nacaz mare si moare cineva trebuie sa dai bani si inca destul de multi si nu il ingroapa pe mort daca nu esti la zi cu darile.Atunci de ce nu este aprope de tine si sa zica pas, sau sa ofere un mic ajutor ?
    Acum cat de cat si-au mai revenit oamenii, dar inainte mergeau in claca pe la popa, binenteles Duminica dupa slujba, iar el in biserica spunea ca Duminica sa nu lucri.

    Gata ca deja mi-o urcat tensiunea, nu mai zic nmk.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.