Domnu Oană, sper că nu vă deranjează…

Ne-am pus POS. Că deja avem mulți clienți care vin după marfă și ba uită banii acasă, ba n-au mărunt, ba n-au numai euro… Din astea traditionale românești. Și ca să dormim liniștiți am decis să ne montăm POS. 🙂

Chestie care e de o simplitate incredibilă. Semnezi o cerere, la ing în cazul meu, și 2-3 zile mai târziu vine un nene cu un pos mic și drăguț, îl bagă în priză și gata . Asta e. Nu plătești nimic, nu te costă nimic, nu ai nici o taxă.

Nu are nevoie de telefon sau alte chestii. Plătim 0,6% la fiecare încasare, comision perfect suportabil și gata.

Ai încasat. Foarte simplu!

Când a venit omul la noi, a instalat scula și n-a mers cartela. Că are o cartelă de date.  Era pe Vodaphone*, avea ceva eroare.

Și-a cerut scuze, a adus alt aparat l-a instalat, l-a verificat, apoi s-a uitat la mine și a zis:

-Domnu Oană, sper că nu vă deranjează, dar nu am POS-uri decât cu cartelă de Orange…

Eh. Ce să fac. Am acționat matur și nu m-a deranjat … :))

bam!

p.s. nu l-am văzut pe domnul ăla în viața mea…

11 comentarii la „Domnu Oană, sper că nu vă deranjează…”

  1. Pe mine m-au tras pe cosor aia de la ING. Mi-au luat 0,9%. Vezi ce înseamnă sa fii ai oua „mai vizibile”? De fapt nu ii invinovatesc; in locul lor iti luam 0,01%, sau eventual trebuiau sa iti dea niste bani….

    Sau ti-au dat?…..

    1. nu mi-au dat nici un cent. dar diferenta e dupa felul de abonament. noi avem un tip de abonament lunar care ne permite comisionul asta. nu stiu sigur, ceva 70-80 de lei pe luna…

  2. Ai tipuri de abonamente , 3000, 5000,7000 etc. euro sau ron si platesti o suma de x ron pe luna. Dupa ce depasesti acest abonament incepi cu acest procent dar 0.6% mi se pare mult.

    1. serif, sa iti explic mecanismul.
      situatia 1. vine clientul dupa marfa. nu are bani. io nu i-o dau ca nu mai vad banii. omul se supara il pierd. asa ii iau banii de pe card si am rezolvat, toata lumea e fericita.
      situatia 2. vine si da comanda, dar nu are bani de avans. daca il las pleaca si nu mai vine inca o data cu banii. asa iau banii de pe card si la revedere.
      situatia 3. vine clientul persoana fizica. eu am foarte putini si nu imi merita sa tin o casa de marcat. ii iau banii de pe card si am rezolvat problema.
      ideea e ca e un plus pentru ca nu platesc o taxa lunara, ci doar un comision pe care mi-l asum. fiind sume mici, nu e asa un stres. pierd mult mai mult daca nu il am.
      atat. :)))
      si nu m-a costat nimic. daca nu functioneaza sistemul, il dau inapoi la banca si aia e…

      1. Ar vrea bancile sa aiba $$$$$$ popilor :). Daniel vegheaza, tocmai am vazut ca nu se mai poate filma la nunti si botezuri, decat cu aprobarea shaolinului de mai sus.

  3. Waw. 0.6 comision la ing? Eu am 0.9 de la bt si brd si asta obtinut cu greu. Voi cere o oferta si la ing ca mi se pare mult 0.9. In plus, nu stiu daca stii, la POS, comisioanele la bonurile de masa electronice sunt inca 4-9% in functie de emitent.

  4. Deci POS-ul nefiind in aceiasi retea cu tine nu il poti suna nelimitat…asta nu e normal. 😉 (sau il poti suna dar te taxeaza cu 0,6%…pe minut).

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.