Alte întrebări la care ți-ar fi jenă să răspunzi, homofobule

Observ că principala problemă pe care o au acum cetățenii din ”coaliția pentru familie” sunt întrebările pe care o să le primească de la copii lor. Îmi și imaginez un copil îmbrăcat la costumaș, cu crăvățică și papucei de lac, adică echipament standard pentru biserică, cum se uită la tăticul lui, cu ochii plini de inocență, și-l întreabă:

-de ce se pupă băieții ăia doi, tăticule?

Ce să-i răspundă? Nu? E o situație de căcat pentru care biserica, școala și familia ta nu l-au pregătit. Nici nu poate să-i dea unul dintre răspunsurile educative și pline de înțelepciune  pe care le dă de obicei.

Adică clasicele românești: ”nu știu”,” lasă-mă-n pace”, ”tu n-ai altă treabă?” sau clasicul ”gura, că ți-o rup”.

Ar putea să arunce un ”așa vrea Dumnezeu”, dar nu se potrivește. Dumnezeu vrea ce decide coaliția pentru famile că vrea. Și lăsând la o parte faptul că mi se pare de prost gust că îți pui copilul înainte, exact cum fac rromii când se bat cu jandarmii, hai să mai dau eu câteva întrebări pe care copilul ăla le-ar putea pune într-o zi:

Tăticule, de ce nu avem medicamente în spitale?

Tăticule de ce nu avem vaccinuri?

Tăticule de ce nu avem autostrăzi?

Tăticule de ce dăm bani la biserică în loc să construim școli?

Tăticule de ce nu avem bani?

Tăticule de ce bei așa de mult?

Tăticule de ce o bați pe mama?

vă rog contribuiți…

 

 

18 comentarii la „Alte întrebări la care ți-ar fi jenă să răspunzi, homofobule”

  1. Deci bag sama că dacă o să avem căsătorii gay, toate problemele noastre dispar. Brusc, o să înflorească autostrăzile, medicamentele din spitale, o să avem bani mai mulți și proști nu vor mai fi proști.

  2. Salut Gaben, bune unele intrebaril, dar e vina poponarilor/ lezbienelor/ barbatilor-femeie pentru unde sunt acum si despre cum sunt vazuti aici (in Bucuresti): la nici o parada gay, niciunul de-al lor nu a venit imbracat normal, sa vorbeasca despre sentinmentele (un lucru natural pentru o fiinta umana, dealtfel) pe care acestia le au pentru unul de acleasi sex cu ei. Niciunul dintre ei/ele, nu a spus ca tot ce doreste este sa iasa la masa, in oras, cu partenerul/ partenera sa, sa poata avea o conversatie normala, pe teme uzuale, fara sa fie nevoit sa se ascunda. Nici unul nu spune ca vor sa plece in concediu, la Saturn sau la Baile Olanesti, sa se poata caza normal, ca orice alt cuplu hetero, fara sa rupa patul, dar doar sa poata dormi in aceeasi camera. Nu, ei se promoveaza doar in Vama sau la Mamaia. Pai, cele doua locatii sunt asociate invariabil cu betia si desfraul, nicidecum cu normalitatea. De asta tot ce primesc din partea noatra este un bilet dus la Baile Sodice Govora.

    Ei isi dau singuri cu tezla in coaie: mereu ii vad imbracati fistichiu, vor sa iasa in evidenta, sa fie priviti si aratati. Pai, intr-o societe normala, esti acceptat purtandu-te normal. E normal ca oamenii sa opuna rezistenta unei schimbari atat de radicale. Ei vorbesc despre „familie”, copii, viata comuna, cand ei nu sunt in stare sa se poarte altfel decat ca niste ciudati. Vor sa fie integrati, dar se poarta mereu ca niste tarani care acum descopera calea ferata.

    Putini altii mai homofobi ca mine, dar traiesc printre ei (si d-aia si d-alea), ii vad, si cred ca majoritatea lor vor sa fie gay doar asa, din te miri ce frustrari, din curiozitate, se cred neintelesi si cauta alinare. Putini dintre ei pot/ stiu sa vorbeasca despre cum iubesc un baiat/ o fata, asa cum noi, astia normali iubim, ne indragostim, si, bineinteles, ne-o tragem. Mai mult, datorita faptului ca comunitatea LGBT este privita ca o distractie (de ei insisi, si si de majoritate), raspandirea bolilor cu transmitere sexuala este accentuata in aceste comunitati. Si nu vorbesc de bolilele grave, ci mai ales de infectii usoare si HPV. Degeaba se aranjeaza ei si se ferchezuiesc, daca nu au grija de instalatie. Dat fiind natura relatiilor intre LGBT, cred eu ca abuzurile, violenta si violurile, sunt mai numeroase, relativ la populatia lor, comparat cu cele care se intampla la majoritate; este o parere personala, nu am inca date statistice.

    Au ei o aplicatie, un fel de Tinder al nostru, ei bine, parerea mea este ca, toti de la noi care ies in prim plan sa vorbeasca, stiu sa foloseasca aplicatia aia doar pentru scopuri pe termen scurt. Vor sa dea o gurita, un futaias si atat. Mai mult, observ ca in apararea poponarlor sar tot oameni normali, care nu stiu mai mult decat „sunt si ei oameni, ca si noi”.

    Intreaga lor comunitate e plina de frustrati, nestati prea mult la scoala: In afara de niste haine stramte si viu colorate, nu stiu sa isi expuna problema, nu stiu sa castige de partea lor oamenii normali & rationali. In mainstreamul mediai, ei vorbesc doar libertatea de a se fute in cur si a avea copii. Si eu nu sunt de acord cu asta! (nu prea stau aiurea pe net, la televizor nu ma mai uit de mult, dar asta ajunge la mine). Pentru a fi acceptati de societate, membrii acesteia trebuie sa dovedeasca ca se poate depinde de ei, ca sunt seriosi, muncitori si au teluri.

    Ce treaba au vaccinurile, biserica, Cheleormanul, cu poponarii. Doar aratati ca mai sunt alte probleme, mai importante, si ca asta o putem rezolva mai tarziu, cand vom avea mai mult timp. Asta s-a intamplat de fiecare data cand iese la suprafata. Ba chiar a ajuns material de campanie electorala – atat de abject a fost ala care s-a promovat cu ei, ca nici nu merita sa-i fie pomenit numele.

    Cat despre parintii cu copii mici, acestia vor putea plimba linistiti copiii prin parc, in continuare: in primul rand pentru ca, si acum, acolo unde sunt locuri de joaca pentru copii, nu prea intalnesti adolescenti sarutandu-se. De asemenea, orientarea sexuala se stabileste prin adolescenta, 14-16 ani cred, cand oricum conflictele dintre parinti si adolescenti sunt dese – deci nu ar fi ceva exagerat, doar un subiect diferit al certurilor.

    1. serif. toti oamenii sunt normali. de la asta ar trebui sa plece discutia noastra. indiferent de rasa, religie, sau orientare sexuala oamenii sunt egali.

      1. Te contrazic, niciodata oamenii nu au fost la fel de normali, egali in normalitate, chiar daca avem 2 maini si doua picioare … la fel au si maimutele:

        Este gresit sa impui cu forta o religie, dar asta doar pentru ca oamenilor le este frica de sange si violenta in general. Dar pana si in crestinism, sunt factiuni carora le merge mai bine decat altora, factiuni/ divizii care sunt mai eliberate de dogma religioasa, biserica, traditii. Care nu bat cruci, si nu pupa moaste. Tu singur, in postarile de aici, critici biserica ortodoxa, deci nu este „normala”.

        Datorita zonei de dezvoltare socio-econommica unde s-au nascut, unii sunt mai egali decat altii. Noi, astia din Europa, cei din Japonia/ Coreea, suntem mai dezvoltati, intelegem mai mult decat cei din Africa, Insulele Pacificului, America de Sud. Avem in avantajul nostru mai multe sute de ani de dezvoltare; pentru motivul asta am si reusit sa ii colonizam, sa fim mai „buni” decat ei.

        Cat despre orientarea sexuala, le dau un pas in fata fetelor, au inteles cum sa se faca acceptate in ceea ce priveste orientarea lor sexuala. Dar in ceea ce ii priveste pe homosexuali, acestia sunt barbari, fara viziune, si se comporta fix ca niste tarani: mananca hartia si arunca ciocolata. Oricat roz ar purta, oricat s-ar epila si s-ar face de „frumosi”, tot nu stiu cum sa se faca placuti, poate si pentru ca majoritatea este o societate patriarhala, si simt nevoia sa se impuna in fata altor masculi. Cred ca singurii homosexuali care sunt cat de cat normali in actiunile lor, au prietene lesbiene.

        Stiu ca nu iti place sa te contrazici/ sa pierzi timp pe net, asa ca iti las ultima replica tie. Nu am sa mai comentez pe acest subiect, cred ca am spus tot ce aveam de spus.

      2. Normalitatea o da societatea în care trăiești nu Dumnezeu. (totuși în Biblie este interzisa relația între pers de același sex Romani 1, 24-32). Dacă sunt 10 nebuni și tu intri deștept în grupul lor, o sa fi tu cel nebun și ei normali. Asta ca un mic răspuns la comm despre oamenii normali.

    2. Salut Stefan, am incercat sa inteleg argumentele tale, insa se aplica si altor categorii – daca inlocuiesti cuvantul gay cu rocker in argumentatia ta, e cam la fel de adevarata. De unde eu as propune sa se schimbe definitia familiei in constitutie, sa fie uniunea liber consimtita dintre un barbat si o femeie care nu sunt rockeri, raveri, etc, si care asculta numai psalmi si imnuri. Si sa nu fie motociclisti, si aia is dubiosi. Si in general, ce nu ne place noua sa nu fie, ca nu-s normali. Si noi vrem copiii nostri sa aiba modele normale, ca noi ! Sau, daca luam in calcul ca nu toti homosexualii se duc la parada aia, sa se scrie clar in constitutie ca familia este uniunea liber consimtita dintre doua persoane, indiferent de sex, care nu participa la parada gay. Suna a sarcasm, stiu, dar e doar o reducere la absurd ca sa vezi frantura logica din discursul tau. Cred ca argumentele lui Gaben din articol stau in picioare, homofobia nu poate fi explicata prin lipsa de raspuns la intrebarile copiilor. Si schimbarea constitutiei nu o sa rezolve nimic, e doar inca un joc de imagine al astora de la butoane. @Gaben – asa cum albii care sustineau drepturile negrilor erau numiti nigger lovers, o sa ne inventeze si noua o porecla, sper ca nu gay lovers

  3. Toata blogosfera românească asta are o idee fixă. Daca nu esti pentru căsătoria gay, iți bați nevasta și esti betiv. Practic violența în familie și alcoolismul se pot vindeca. Bloggerul mioritic a găsit soluția: căsătoria gay.
    Daca tăticul era gay ce simplu ar fi fost. Nu ar mai fi trebuit sa răspundă la întrebările copilului. Daca Dragnea era gay, făceam autostrăzi pe luna.

    1. serif. io nu te contrazic. ca nu stiu cum ar fi fost lumea asta daca Dragnea ar fi fost gay. dar mi-e frica ca daca acceptam ca homosexualii nu merita sa se casatoreasca, maine o sa apara in constitutie ca nu se pot casatori nici moldovenii. si io-s 50% moldovean. adica ma priveste direct. e despre drepturi nu despre ipoteze, nu ca ar fi mai bine. ci espre asa e corect.

    2. Eu nu am nimic cu aia care nu sunt pentru casatoria gay, eu nu sunt pentru casatorie in general ( tot patitu-i priceput ), dar ma zgarie in ureche aia „impotriva”. Nu vad niciun motiv ca doua persoane sa se poata reprezenta unul pe celalalt, sau impreuna sa reprezinte o entitate legala. Mai ales ca piedicile legale nu rezolva nicio problema – nici a homosexualilor, nici a homofobilor. Copilul homofobului poate vedea o pereche de homosexuali necasatoriti pe strada – ce-o sa intrebe, de ce n-au verigheta ? Ca vrem, ca nu vrem, oamenii aia exista si ar trebui sa se bucure de drepturi la fel ca orice alta minoritate, de orice alt gen ( nu neaparat sexuala ). Cum zice si Gaben mai sus ( imi pierd vremea pe net repetand ce zice un blogger ), problema nu e speta asta de ingradire ( sau incercare de ingradire ) a unor drepturi, ci ingradirea insasi. Faptul ca niste majoritari se pot aduna sa semneze ceva prin care sa incerce ingradirea unor drepturi pentru minoritari mi se pare periculos.

      1. In contextul discutiei „toti oamenii se nasc egali”, numai mie mi se pare ca expresia „drepturi pentru minoritari” suna ca dracu`?

      2. Nu e aiurea daca pui acolo „drepturi egale pentru minoritari”. Spre exemplu – majoritatea (heterosexualii) se poate casatori, beneficiaza de acest drept. O minoritate ( homosexualii ) nu se pot casatori, deci nu au drepturi egale, desi, in teorie, suntem nascuti egali in fata legii. Daca faci referire la discriminarea pozitiva ( cum ar fi locuri pentru romi in licee ), aia e total alta discutie.

  4. taticule de unde stiu daca sunt homo? trebuie sa ma *** in *** sa vad daca-mi place? ai avea raspunsul la tine?

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.