A 4-a lege a mecanicii. Auto.

12 comentarii

  1. Aproape 25 de ani mai tarziu e fix aceeasi problema. O confirm eu la Opelu’ nevestei care evident voia sa schimam rulmentii, planetarele si discurile ca sa nu mai faca…

  2. sa vezi anul trecut cand si-a luat socru-meu logan nou cu asr si esp … si i se aprindeau constant niste beculete pe bord … blesteme, masina stricata, buba mare! a durat vreo 2 beri si 1 ora pana a inteles el si am reusit eu sa ii explic exact cum sta treaba… si in ziua de azi (dupa vreo 5 luni) tot nu s-a obisnuit cu beculetele alea!

  3. Haa… am avut si eu Opel, norocul meu, era fara ABS.. Cu troncanitul,mai putea fi de la ceva…Stiu eu pe unul care a mers pana in Germania, fara placute de frana(adica erau fizic,dar…fer-pe-fer..)…Pe la 140 nu indraznea sa puna frana decat foarte din vreme,usurel, sa vezi trepidatii..La service in Germania (unde l-a dus gazda,ca-i mirosea prin curte a ..ceva ars..),mecanicii s-au cam crucit, credeau ca a fost adusa pe platforma,cumva…Erau albastre discurile alea,nici discuri nu mai prea erau la forma.. normal ca le-au schimbat imediat cu placute noi cu tot..Vreo 200 euro, cred ca acasa ieseam mai scump..plus ca le strujeau ei, meseriasii nostri..Le am de vreo 60.000 de km ,inca nu trepideaza nimic…e drept ca merg ,asa prudent, 70-110, cu ochii pe kilometraj, de teama ,,pandacilor,,..Mananca si ei o paine, sa stiti ca unii sunt chiar aproape de rasa umana…Acum cateva zile mi-au luat carnetul,pe bune, pentru o ,,teoretica,, neacordare de prioritate la pietoni, filmata cu doua masini….Cum eram foarte sigur pe mine, pietonul in cauza nu pusese piciorul pe zebra (iubitor de animale,probabil..), le-am imprumutat carnetul si talonul, si-au analizat ei filmarile vreo ora si..m-au sunat ,cu scuze pentru eroare, m-au cautat la serviciu si mi-au inapoiat cele necesare…Probabil ca i-am convins si cu fraza mea celebra: -Ma mir, eu chiar sunt foarte atent, am carnet din 1995,si inca nici o amenda,accident,nimic,puteti vedea…! Dac-ar sti ei ca am inceput cu un Wartburg,pe care, incepator fiind (carnetul nou-nout l-am primit prin posta in Germania..)l-am adus pe roti, din nordul Germaniei pana acasa, prin Cehia, vreo 1800 km, fara pauze de cafea,in 3 zile, ce-i drept !!..Bine,nu eram singur, era cu mine sotia insarcinata in 6 luni,si un cumnat,ambii fara carnet ! De parca eu aveam vechime..Oricum ,eram dotati tehnic, aveam o cheie de bujii,galbena ca si masina..

  4. Cand m-am nascut tata avea Opel, am deschis ochii in meserie pe Opel. Prima mea masina a fost Opel,si a doua ,si a….. tot Opel. Am 52 ani , 33 ani de soferie si acum am tot Opel. Recoman din suflet o masina ieftina, fiabila,rezistenta ,adica ceva foarte bun OPEL.

  5. Ti-as da o lista cu cate au schimbat mecanicii la masina mea… si tot nu au „rezolvat-o”

  6. din pacate m-am prins ca era vorba de ABS cand au hotarat sa comande planetare. pacat, as fi vrut sa citesc toata poveste cu aceeasi pofta.

  7. Aste e cum e..dar am asistat la exact o scena de genul in 2003-2004. Cu un Golf 4…la prima frana mai violenta, hai cu ea pe rampa sa vedem ce s-a rupt…si verificat cateva ore bune pana au ajuns la verdict..bolnava de ABS.

  8. Bună glumă! ! Dar poza nu prea se potriveste… opelul are volan pe dreapta si nr de NZ😂

  9. Salut. Prin 97 facusem 18 ani si primisem cadou de la ai mei opel ascona din 83 berlina, alba, spoilere kit mattig interior semi piele maro, trapa, servo…faceam scoala de soferi …dar aveam sofer…pana intr-o zi ma manaca si o bag intr-un copac…ei…ai mei na asta e masina care ai vrut-o asta e…11 luni frate dute la liceu , dupa amiaza reparatii la masina…si am pus-o la punct…ideea e ca masina aceea a fost de suflet a mai stat 10 ani la mine si a fost si cap de coloana la nunta…intre tip avusesem si un opel manta…si nu sunt gunoaie cum cred unii ca pe platformele lor tehnice sau scos si cielo, espero, chevrolete, …


scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw