Cum funcționează ”Priority Boarding” în Ardeal

14 comentarii

 1. Io n-am folosit niciodata asa ceva. Nu inteleg care-i graba de a ajunge in avion primul daca tot ai loc. Oricum o sa stai pe coridoare dupa unii si altii pana sa te asezi.

 2. Doamne cat am ras, eu la prima experienta Wizz am fost sfatuit sa nu platesc, ulterior la intoarcere spre tara am am vazut in aeroport in Dormut un mol ( rugby gen ) in fata porti und ese anuntase zborul spe Timisoara, inutil s aprecizez ca l anici o poarta de imbarcare nu era asa o inghesuiala, iar in acest mol incercau sa intre cativa cetateni ce fluturau foi A4 cred cu priority boarding. Din cate am observat eu si citiva cetateni olandezi ce nu am participat la mol nu cred ca au reusit cetateni sa ajunga prioritar in autobuz si in aeronava.

 3. Conceptul vine din tarile civilizate, unde boardingul si tot tacamul se face total separat, pe alta poarta si cu alt trancalici, pana la avion… dar la noi… o poarta avem, un hatobuz terminat si plin de fum,.. cum sa faci prioriti bordin’ … idioti sunt aia care platesc pentru asa ceva si primesc ce ai descris tu…

 4. Eu folosesc priority boarding doar pentru ca dacă ai asa ceva mai poți lua o geanta mica sus. De exemplu ai doar bagajul care e gratuit sa zicem un rucsac, dar nu mai ai loc de o geanta de laptop sau foto etc.

 5. Eu folosesc asa ceva doar atunci cand am doua bagaje de mana si nu e necesar sa imi iau bagaj la cala. Am trait experienta asta din prisma celor cu imbarcare prioritara, dar cum se intampla asta la Cluj (fix cum ai descris) e de o tristete maxima. La intoarcere cei cu imbarcare prioritara erau bagati intr-un autobuz numa a lor, iar pe ceilalti i-au inghesuit in alt autobuz.

 6. Stai sa vezi varianta de Banat. Eu am avut un zbor Timisoara-Dusseldorf, cu nou-venitul Ryan Air. 5 euro biletul, mai scoti unul din buzunar si devii prioritar. Dupa asteptarea de rigoare din aeroport, cand lumea are fobie de scaune si prefera sa stea in picioare lipiti de cordonul ala de la poarta de imbarcare, se deschide poarta pentru barosanii care au avut un euro in plus. Evident ca tot puhoiul ala de oameni navaleste la gaura aia in cordon, ca doar oameni suntem, nu ingineri de rachete, sa pricepem ce a explicat domnisoara aia inainte. Fix ca sportivul tau, m-am infiintat si eu in fata cozii, privind cu superioritate babele stupefiate (as putea zice chiar tumefiate, daca nu ar fi data deja gluma). Dupa minutul meu de glorie, ca atat a tinut de banii aia, am stat cuminte sa vina toata lumea, ca nu ne deschideau aia usa sa iesim catre avion. M-am urcat ultimul in avion, pentru ca cetatenii se grabeau sa ajunga mai repede in Germania si eu am preferat sa fac un pas in lateral pentru a-mi pastra obiceiul de a respira cu toate coastele. Vorba aia, si fericit si cu banii luati.

 7. In teorie nu-i chiar asa…priority asta ar trebui sa-ti ofere un timp in care sa-ti poti alege locul, asta pe vremea cand la wizzair nu erau locurile rezervate pe bilet (cum e acum) si chiar merita pentru unii (eu am o fobie pentru tot ce tine de locurile ce depasesc aripa)
  In practica…fiecare aeroport cu deficientele lui, pot sa spun ca pe vremea vestitului Baneasa merita efortul financiar 🙂 prietenii stiu de ce

   1. No’ draga Ioane, daca-i p-ase’ stai sa-ti ezplic: prietenii is aia de-or stat cu mine in autogara numita pompos aeroportul baneasa (intentionat scriu cu litere mici) inghesuiti ca alea de-s in conserva de le zice sardele, cu ochii-n patru la bagaje si buzunare ca era plin de zburatoare d’alea cu penaj negru in zona…inutil sa mentionez damfu’ emanat de acea aglomeratie de tovarasi unde nu aveai loc sa arunci un ac daca aveai norocul sa plece blueairu si wizairu in acelasi timp.

 8. Cam asta inseamna priority la noi, sa treci pe un culoar nu chiar atat de aglomerat.. Apropo de bagaje prin curier, sa revii sa faci un post cu chestia asta. Sanatate

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw