Stați cuminți: cumințenia rămâne…

cumintenia-pamantului-465x390După o perioadă de intens zbucium, declarații sforăitoare și îndemnuri la patriotism s-au strâns 130.000 de euro din 6 meleoane. o fi mult, o fi puțin, nu pot să-mi dau seama. Cert e că acțiunea nu decurge conform planului.

nu e un secret, mie mi se pare o mizerie toată această tevatură.

Primo, pentru că nu sunt convins că valorează 11 milioane de euro. Sau 19 cum a fost anunțat de Victor Ponta. Dacă luăm în considerare precedentele evaluări ale unor chestii efectuate de cetățenii înregimentați la PSD, sunt mai mult ca sigur că din cele 11 milioane o părticică conține și niște șpăgi regulamentare…

secundo, e o BS chestia asta cu subscripția publică. Murea țărișoara de 6 milioane? Nu murea! N-am murit când am dat 8 miliarde (MILIARDE!!!!) la Bechtel care nu au făcut nici măcar un metru de autostradă și care au plecat cu tot cu contractul original. Așa că vrăjeala asta cu ”n-avem bani= să dea poporul jumate” nu ține.

terțo, pe șestache Guvernul a aprobat o măsură de rezervă, în caz că nu strâng banii, vor împrumuta bani de la populație. Împrumut garantat de stat, bineînțeles. Rezumând: o să plătim și niște dobânzi (tu și eu) pentru alea 6 milioane. Păi nu?

da știu, e an electoral, dă bine la popor grija asta pentru cultură/opere de artă.

Așa că stați cuminți. Donați/nu donați, cumințenia rămâne aici.

Dacă ai citit până aici, poate o secundă o să te întrebi de ce-s Gică Contra. Că e fain cu arta. Că cultura. Că statul…

Well. prietene, vreau să-ți amintesc că statul român a mai recuperat niște brățări dacice, vechi de 2000 de ani, de la un colecționar din USA, cu vreo 400.000 de dolari. Și după o vreme s-a aflat că erau făcute de un băiat, acum 3 ani într-un garaj din Deva. Și toată șmecheria a fost opera unor grei din PSD. Care au luat banii și au pus schema la punct.  Mda. A fost arestat cetățeanul care le-a falsificat. Cred că deja e liber… Și atunci, niște cetățeni erau foarte revoltați că nu înțelegem importanța repatrierii operelor de artă… Mno…

poza e de aici

 

 

6 comentarii la „Stați cuminți: cumințenia rămâne…”

  1. Bo$$, mai trebuie punctat un aspect, și ceilalți bani, 5 meleoane, sunt tot din banii noștrii, că doar nu-i dă Cioloș sau Mutulică din buzunarul propriu. Dar cine stă să-i mai numere?

  2. Eu nu inteleg de ce mi-as dona banii pentru chestia aia. Nu imi place si nu ma incalzeate cu nimic daca e la noi in tara sau altundeva. Poate o sa ma considerati incult, asta e.

  3. Pai daca in ”51 nu le refuza statul roman, nu mai aveau nici o valoare acum. Erau bine ms in paragina ca celelalte comori…

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.