Nelamurirea zilei: de ce faci festival cand scoti o piesa noua?

11 comentarii

  1. Author

   pai lumea o sa o ascute si o sa zica: uite ce melodie misto! hai sa le spun si prietenilor mei… nu?

 1. Este vorba de „reach”. In ziua de azi ai succes daca produsul tau este promovat la cat mai multi oameni. HTH

   1. Este importanta si piesa. Dar degeaba ai o piesa buna daca nu ajunge la un numar cat mai mare de oameni. Si bineinteles stim cu totii ca toate piesele sunt bune 😉

 2. Pur si simplu si-au pierdut din farmec peste ani si cauta sa-si faca cat mai multa reclama. La cati bani baga in asa ceva, se asteapta sa aiba incasari triple si „meritul” melodiei. Muzica comerciala din ziua de azi e facuta doar pentru bani. Simplu.

 3. La fel ca majoritatea kkturilor care se vand pe piata in ziua de astazi si muzica a devenit un „produs” … orice produs are nevoie de marketing pentru a avea succes. Calitatea produsului in sine este mai putin importanta decat si-ar dori oamenii care cumpara calitate si nu reclama (adica aia care gandesc singuri si nu ii lasa pe altii sa gandeasca pentru ei), dar asta este alta discutie. Pe scurt muzica=telemea=salam=orice kkt care se vinde pe piata capitalista libera (sau qvasi-libera, dar si asta este alta discutie), deci inevitabil are nevoie de reclama, tocmai pentru ca se vinde si pentru ca reclama este sufletul comertului, nu? Dar tu ca om de marketing stiai deja toate astea si inca vreo cateva in plus, nu-i asa?

 4. E ca la filme. Cu cât un film e mai de kkt, cu atât va fi mai agresiv promovat și trailerele mai interesante. Exemplu ? Star Wars VII.
  ps.
  Mie nu îmi place Voltaj. Solistul URLĂ, chitariștii freacă ( efectiv freacă ) chitările să hârâie cât mai dampulea, și TOBA TARE ( să bubuie difuzoarele ). Și spun asta eu ascultând mult rock ( ultimul concert a fost Satriani la Cluj ).

 5. In general (adica in peste 99% din cazuri) schimb postul daca aud Voltaj. Mi s-a pus pata pe ei atunci cand, auto-intitulandu-se „trupa rock” (!!!???!!!), au spus ca melodia lor „Asta-i viata” (cred ca asa se cheama, nu merita sa dau un search pe goagal/iutub NUUUUUU seamana cu capodopera Queen „We will rock you”. Da nici pe departe!!! Hai sa mori tu, ma gandeam….
  Orice trupa de kkat ca ei tre sa lanseze kktul si la Marutza, si la Razvan&Dani (nush’ cine-s astia 🙂 ) etc. Vezi si Andra, Bere Gratis (sa mor io – a doua oara – astia au 2 melodii de le stie lumea si gata, mare trupa!!!!).
  In cocnluzie, cu cat esti kkt mai mare tu asta de-ti lansezi kkt-ul, cu atat mai mare tambalau tre sa faca in piata!

  1. ^Cristi, argumentul tau este destul de pertinent. Regleaza-ti gramatica si esti ok 😀

 6. În România, etalonul suprem după care se stabileşte valoarea artistică a unei piese este dacă şi în cât timp a intrat în repertoriul de nuntă. Restul e tăcere.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw