Nelamurirea zilei: creditul cu buletinul

5 comentarii

 1. Primul care si-a luat Superb cu banii jos sa arunce prima piatra !

  1. Author

   serif, asta e alta discutie. l-am luat in leasing pentru ca altfel statul nu imi scade impozitul pe bani. intelegi. statul roman nu stie ca ai dat 15000 pe o masina. el stie ca ai dat 300 de euro cat e amortizarea pentru o luna apoi te pune sa platesti impozit pe 14700. de aia l-am luat in leasing… :))

 2. Been there, done that. Daca nu am invatat nimic din prima transa a creditului cu buletinul… ne meritam soarta de sclavi.
  Daca pana acum ne- am descurcat fara acel lucru luat cu credit si nu am murit, cat de mult ne este necesar?

 3. Creditele, in general, sunt camatarie cu acte. O vorba jidaneasca spune: cand ai nevoie de bani, nu te du la banci.

  Cel mai mult imi plac ratele „fara dobanda” direct in magazin.

  Aveam banii cash, dar am gasit intr-un magazin produsul dorit in 18 rate fara dobanda, direct in magazin. Dar pretul in rate era un pic mai mare. Am calculat raportul dintre pretul in rate si cel final, si era cu ~15% mai scump. Calculat la 18 luni, insemna o dobanda fixa in lei de ~7,5%/an, fara alte comisioane, taxe, sau alte inginerii financiare tipice bancilor, ceea ce este cu mult peste oferta oricarei banci.

  Am terminat de platit produsul, cate-un pic din veniturile lunare, iar la final am ramas si cu produsul si cu banii neatinsi (teoretic 🙂 ).
  Oftica mai mare a fost ca acelui produs i-a scazut valoarea pe la jumate atunci cand am platit ultima rata, si puteam sa iau ceva mai ieftin din aceeasi gama, dar fara anumite functii inutile mie.
  Asta e, omul din greseli invata.

 4. O data… demuuuult… pana prin ’68, salariatii faceau greva pentru salarii mai mari. Alti oameni, mai destepti, s-au intalnit sa gaseasca o solutie impotriva acestor greve. Si au gasit-o! Societatea de consum! De atunci salatiatii nu mai fac greve pentru ca au datorii la banci pe care trebuie sa le plateasca. In 2010, am crezut ca s-a prabusit gaselnita! Din pacate, nu! Oamenii destepti au salvat-o, cu banii nostri, (ai statului). Baieti si fete; repede la credite… ca daca nu… va apucati sa va cereti drepturile… si nu e bine!

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw