Politia verifica statiile ”colegilor”

13 comentarii

 1. Raționamentul este correct, doar că persoanele care ar trebui să-l citească nu sunt interesate de așa ceva. Morala: țara tuturor posibilităților este aici! 🙂

 2. Nu toate statiile sunt cumparate din magazine. Unii isi monteaza amplificatoare produse artizanal sau nu. Asta cauta: boostere.
  Daca statia e cumparata din magazin se poate solicita declaratia CE. Si articolele produsele in China pot fi purtatoare de marca CE. Legal. (Trebuie sa ai desemnata o companie care sa te reprezinte in UE. CEpartner4U e una) Am pe masa cateva: gps de firma, aparat foto. Din talcioc e treaba ta ce cumperi !
  Cand detectoarele radar erau ilegale la folosire se vindeau in draci. Asa era legea, folosirea era interzisa, detinerea si vanzarea nu. Um pic diferit fata de situatai armamentului si a substantelor interzise.

  Si inca o chestie: Cine a montat o antena stie ca cu refletcometrul cu care o reglezi e foarte simplu sa masori si puterea daca ai sarcina artificiala. Baietii care repara staii si regleaza antene au, ca nu e mare scofala la 27 MHz.

 3. Foarte bine! 4w sunt mai mult decat suficienti. Abia astept controalele la lumini, pentru ca in zona moldovei tot loganul are xenon pe far si proiector.

 4. Dar de ce sa amendeze vanzatorul? Sa ii amendeze pe cei care le importa, la urma urmei si magazinul treuie sa le cumpere de undeva.

 5. oricum marcajul CE ( cel din Comunitatea Europeana ) este asemnanator cu marcajul CE (China Export)

 6. Dar in ce baza se fac controale si se propun/aplica amenzi?? 🙂

 7. Politia rutiera nu poate da amenzi legat de statii, decat in masura in care se incalca vreun articol din codul rutier. Cei care pot amendea sunt baietii de la ANCOM, care o fac in baza unei legi privitoare la comunicatiile radio, si care reglementeaza aspecte tehnice vizavi de echipamente. Asadar cei cu statii care prin constructie pot emite cu mai mult de 4 W, isi pot face griji…., despre cei cu amplificatoare… sa pregateasca si ei caramida de bani pentru amenda.
  Pare o actiune de intimidare, dar motiv exista, sunt multi care emit cu suta de wati ca ei sunt smecheri, nu?
  4W sunt suficienti, dar omul vrea sa compenseze prin puterea la statie, lipsa din chiloti…., cam la fel cu cei care merg cu proiectoarele de ceata ziua si muzica la maxim…
  Drumuri bune! 😉

 8. Exact cum te opreste politia si RAR-ul face constatarea asa se va intampla si cu ANCOMU

  1. Inainte sa o amendeze pe natasa care emite in banda libera din ucraina si pe bulangiul ala de popa sectant care tine slujbe in banda libera.


scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw