Să nu cumva să veniți…

9 comentarii

  1. Salut,

    Sunt si eu un tip plecat de vre-o 3 ani buni in UK.Problema romanilor de aici intradevar e presa. Ideea e ca toata lumea aici citeste presa pentru ca e gratis, in fiecare dimineata milioane de exemplare METRO si EVENING STANDARD se impart gratuit in toate statiile de Underground. Eu personal nu am avut niciodata probleme din pricina statutului de Roman dar am auzit povesti cu romani de la o gramada de colegi Englezi. Daca ai trai aici in fiecare zi, ai incepe sa observi gramada de tarani romani care nu au niciun interes sa se integreze in societate iar pe langa gramada noastra mai sunt si alte gramezi de polonezi, lituanieni, bulgari, portughezi, cat despre indieni, musulmani, africani nici nu mai are rost sa zic nimic pentru ca ei reprezinta majoritatea populatiei din Londra.Ce am inteles, din discutiile purtate cu colegii, e ca pe ei nu ii deranjeaza faptul ca vin straini in UK ci ca vin doar pleava societatii tarei respective.Bineinteles nu TOTI care suntem aici suntem p**imea Romaniei dar marea majoritate cam asta reprezinta. Bulgaria,Polonia,Turcia si Lituania se afla in aceeasi situatie.Ce nu inteleg eu e, de ce nu se lucreaza la un sistem in privinta asta?!?! Ma rog, cred ca sunt atatea alte lucruri mai importante de facut decat sa bag in seama orice fel de articol sau propaganda in UK. Am vrut doar sa las de inteles ca totusi nu este chiar asa de dramatic in realitate iar dupa ce se v-or scoate restrictiile avantajele or sa fie tot de partea romaniilor deja aflati aici cu acte in regula.Nu cred ca sunt multi cei care se pot adapta aici si nu ma refer la vreme :))

    V-am tzucat :)))

  2. Crede-ma, englezii sunt foarte lenesi. Daca nu am fi noi, bulgarii si mai stiu eu ce natii…nu ar mai avea cine sa le faca lucrurile marunte pe care ei nu le-ar face desi sunt bine platiti.

    1. si daca presupunem ca nu mai exista: „noi, bulgarii si mai stiu eu ce natii …” crezi ca o sa stea in rahat? ca nu le sterge nimeni fundul?

  3. Si eu mi-am petrecut 8 luni in Londra si am fost total dezamagit de viata de acolo.Englezii nu mi s-au parut ca ar avea ceva cu noi.Ma rog, cetatenii de rand..In schimb fortele de ordine la control pe busuri sau merou daca iti cereau sa te legitimezi se uitau urat la vederea buletinului de Romania 🙂

    1. noi de 17 ani de cand is in iukei nici o „forta de ordine la control ” la bus sau la metrou nu mi-a cerut sa ma legitimez .
      Biletul de metrou mi-l mai cere cate o data la 3 luni cate un franar , dar acte – in viata mea de pionier ….

  4. Tot ce pot sa spun e, ca: tiganii nostrii sunt mai „cool” decat tiganii lor !


  5. Sunt in UK de vreo 3 ani si oamenii de acolo sunt…majoritatea..cam prosti, abia astept sa ajung in Romania sa ma intalnesc cu prietenii la o terasa si sa vorbim despre carti/idei/viata si nu despre „iar ploua”, „mi-am luat haine” si alte subiecte de genu. Ce-i drept, am avut conversatii mai aprinse si care-mi solicitau neuronul dar nu erau cu englezi ci cu persoane din alte tari, Polonia, Spania, etc.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw