Ce nu au slujbele religioase. Si ce-i in plus!

religie

.

pentru clipul audio dati un click pe PLAY…

.

Nu sunt un om religios. Cei care m-ați citit știți chestia asta. Am fost de puține ori la biserică.

Ori cu bătaia, ori cu amenințări sau dus de mână de câte o fătucă pe care îmi doream să o impresionez… Dar despre ultima  variantă poate nu trebuia să vă spun pentru că de obicei făceam getul acesta, tocmai ca să cer ceva în schimb… Ceva destul de îndepărtat de ideea de religie…

Așa că am niște mici nelămuriri.

De ce popa trebuie să cânte? Oricum nu înțeleg nici măcar când vorbesc… D-apoi când mai și lălăie… Din punctul meu de vedere e o chestie inventată de ei, pentru că dacă nu ar fi așa toate textele astea religioase ar fi pe note muzicale. Și eu , personal nu am văzut nicăieri o chestie din asta…

Din cauză că nu înțeleg ce zice, nu știu nici când să-mi fac cruce. Așa că mă pun pe lângă o femeie mai în vârstă și fac cruci când face și ea. De mai multe ori, baba s-a prins și a băgat la cruci de ne-au durut mâinile… Așa că eu zic că ar fi fain un bec (chiar o cruce) și un buton la preot. Când e momentul să prestezi, se aprinde becul! Simplu! Să nu fie confuzii…

Niciodată nu știu despre ce vorbim, care-i tema zilei… Așa că zic, ar fi foarte bun un avizier… La intrare, cu programul pe toată luna. Să știi exact la ce trebuie musai să iei parte.

Atât.

Deci avem în plus cântatul și ne lipsește avizierul și becul de avertizare pentru făcut cruci!

 

4 comentarii la „Ce nu au slujbele religioase. Si ce-i in plus!”

  1. Ma Gabi, chestia cu crucile facute in tandem cu cate-o babornita e logica, dar la mine nu tine. Ori ne face cruce cand credem noi, ori nu mai suntem :). Io-s mers foarte rar pe la biserica. La nunti, botezuri si-nmormantari. Unii ziceau chiar ca fac parte din orchestra lui Goran Bregovici. :)(pour Pour les CONNAISSEURS Nu, prefer sa merg sa ma-mi fac cruce intr-o biserica, sau in orice alt loc, atunci cand simt eu ca trebuie sa fac asta. Referitor la muzica popilor, cred ca melodiile lor sunt transmise din gura-n gura de-a lungul generatiilor, fara partitura, si de aceea se mai pierde cate o nota, cate doua note, si popii improvizeaza, iar enoriasii zic: auzi ce frumos canta popa asta a nostru, are haru’ lu’ Dumnezeu.
    Aidi ba, sa fim seriosi. Religia, spre deosebire de parinti, se poate alege si schimba. dar asta-i alt subiect.

  2. Pingback: Denisuca – nevastă de Coşmar » Mă, deci Gaben.ro!

  3. :)) da … o idee perfecta. Mai ales aia cu facut cruci. Dar de obicei la „Domnului sa ne rugam” bagi cate poti pana termina dascalii din Biserica de cantat.

    Si bagi cu viteza si corecte. Cat mai corecte.

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.