Fi-v-ar lupta de eliberare sa va fie…

Da, de ziua unirii principatelor vă declar că îmi pare rău că ne-am unit și îmi pare rău că sunt român. Puteam foarte simplu să fiu maghiar, neamț, turc, austriac. Sau rus. Sau ce popoare or mai fi trecut sau or fi intenționat să treacă prin zonă. Mai mult ca sigur că orice nație ar fi trăit aici în afară de români nu ar fi suportat bătaia asta de joc. Nici măcar un trib de negri din Congo nu ar fi îndurat umilințele  pe care le trăim zi de zi în mizeria asta de țară.  Milioane de români au murit și s-au jertfit ca noi să trăim în România. Oare de ce? Ce putea să-i motiveze să moară pentru țara asta? Ideea că noi , nepoții, strănepoții și ultragiga nepoții lor vom trăi într-o țară numită România? Trebuiau să stea acasă și să își vadă de treaba lor. Acuma poate eram maghiari. Sau orice nație. Și n-aveam treabă cu mizeriile cotidiene!

Și pentru cei mai „patrioți” vă rog să vă abțineți de la comentarii.  Că pe voi vă impresionează imnul româniei și vă bateți cu pumnul în piept că v-ați da viața pentru țara asta nu e problema mea. Dar mă îndoiesc că ați face asta. Faptul că nu sunteți în stare nici măcar să susțineți un protest simplu (adică să nu alimentați la o anumită benzinărie) mă face să fiu mai mult ca sigur că nu ați fi în stare să stați în tranșee cu pușca în mână pentru România…

Un comentariu la „Fi-v-ar lupta de eliberare sa va fie…”

  1. Ai dreptate Gaben.Din pacate se promoveaza un nationalism bolnav bazat,pe cum ai spus tu,imnul romaniei si culorile steagului.Nu avem de gand sa facem lucruri mai serioase decat sa ne batem cu pumnul in piept pentru ceva nesemnificativ.Dar eu sunt pe jumatate maghiar deci na :)))))))

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.